فهرست
تمیز کردن سرخ کن صنعتی با استفاده از روش جوشاندن
سرخ کن صنعتی که یکی از تجهیزات آشپزخانه صنعتی به حساب میآید و به طور تقریبی در هر آشپزخانه بزرگ، به ویژه رستورانهایی که غذای فراوری را ارائه میدهند، حداقل یک سرخ کن صنعتی گنجانده شده است.
نگهداری مرتبط از سرخکن میتواند به بهبود عمر مفید دستگاه کمک کرده و تاثیر مثبتی بر بهداشت رستوران و سلامت مواد غذایی داشته باشد. این اقدامات همچنین باعث میشوند که دستگاه برای مدت زمان بیشتری به طور کارآمد فعالیت کند. به همین دلیل، آشپزخانههای تجاری و بزرگ به صورت دورهای، حداقل ۲ تا ۳ بار در هفته، سرخکن خود را تمیز میکنند.
در این بخش، ما قصد داریم نحوه تمیز کردن سرخ کن صنعتی را با استفاده از روش جوشاندن را توضیح دهیم. این فرآیند نسبتاً ساده است و شامل چند مرحله متوالی میشود. برای یادگیری گام به گام نحوه تمیز کردن سرخ کن صنعتی با استفاده از روش جوشاندن، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
چه زمانی باید روغن داخل سرخ کن صنعتی را تعویض کنید؟
ضروری است تا تودههای سوخته و ذرات جدا شده از مواد غذایی سرخ شده از داخل روغن پاک شوند. با این حال، برای تعیین زمان مناسب تعویض روغن سرخکن، باید به میزان و نحوه استفاده خود توجه کنید.
در صورت استفاده روزانه از سرخکن، توصیه میشود هر هفته یکبار روغن سرخکن را تعویض کنید. اگر استفاده شما متوسط باشد و گاهی اوقات از سرخکن استفاده میکنید، ممکن است تعویض روغن را هر دو هفته یکبار در نظر بگیرید. در کل، زمان تعویض روغن به سه شاخص اساسی زیر وابسته است:
- بوی سوختگی روغن
- طعم سوختگی روغن
- رنگ تیره مواد غذایی
هرگونه تغییر در موارد فوق نشاندهنده نیاز به تعویض روغن است. حتی اگر شما آشپز حرفهای نباشید، میتوانید این نشانهها را تشخیص دهید. در صورت تشخیص هرکدام از این موارد، توصیه میشود فوراً روغن را تعویض کرده و به تأخیر انداختن آن تا آخر هفته پرهیز کنید. همچنین، بهتر است روغن تازه خریداری شده را هرگز در سینک ظرفشویی ریخته و آن را در جاهای مناسب برای بازیافت یا دور ریختن در سطل آشغال قرار دهید.
مرحلههای تمیز کردن سرخ کن صنعتی
برای تمیز کردن
صنعتی و خانگی، روش متداول برای پاکسازی لگنهای سرخکن صنعتی، استفاده از روش جوشاندن میباشد.
- ابتدا سرخکن را خاموش کرده و صبر کنید تا روغن آن به طور کامل سرد شود.
- سپس روغن را از داخل سرخکن تخلیه نمایید.
- سبد یا لگن سرخکن را بردارید و داخل سینک قرار دهید. سپس با استفاده از چند قطره مایع ظرفشویی، داخل سبد را پر کنید و مقدار مشابهی از آب به سبد افزوده شود.
- سپس سبد را در مکان مخصوص خود روی سرخکن قرار دهید و دستگاه را روشن کنید. در واقع، جایگزین روغن، آب و چند قطره مایع ظرفشویی در سبد ریخته شده است.
- سرخکن صنعتی را تا زمانی که آب درون آن به جوش میآید، روشن نگه دارید. آب را در حالت جوشانده حدود ۱۰ دقیقه نگه دارید.
- سپس سرخکن را خاموش کرده و اجازه دهید آب سرد شود.
در این وضعیت، بسیاری از چربیها و موادی که به سرخکن چسبیدهاند، حذف شده و در آب فرو میروند. موادی که هنوز به بدنه داخلی سرخکن متصل هستند، را با استفاده از یک کاردک تخت از سطح داخلی سرخکن جدا کنید.
از پاککنندههای قوی برای حذف مواد سخت استفاده نکنید. به جای آن، میتوانید خمیری از آب و جوش شیرین تهیه کرده و از آن برای پاک کردن سرخکن استفاده نمایید. در پایان، سبد سرخ کن را با آب بشویید و با یک دستمال نرم آن را تمیز کنید.
برای حذف مواد غذایی کوچکی که به لبههای سرخکن چسبیدهاند، میتوانید از یک مسواک یا برس استفاده کنید.
نکاتی در مورد نحوه شستن سرخ کن
لازم است برای شستشو و تمیز کردن سرخ کن به نکات ذیل توجه داشته باشید:
- در صورت لزوم باید فیلتر سرخ کن را تعویض نمایید.
- می توانید برای تمیز کردن اجزای سرخ کن از فرچه استفاده کنید.
- حتما با یک دستمال مرطوب سطوح خارجی دستگاه را تمیز نمایید.
- بهتر است بعد از هر بار استفاده از دستگاه، بدنه ی آن را دستمال بکشید.
- به هیچ عنوان برای تمیز کردن سرخ کن از سیم ظرفشویی استفاده نکنید.
- بعد از شستشوی سرخ کن اجازه دهید تمامی قطعات دستگاه به خوبی خشک شوند.
- در نحوه شستشوی سرخ کن دقت داشته باشید، از برخورد و تماس آب با بخش های داخلی دستگاه جلوگیری کنید.