..برای درک بهتر از سنسور خودرو (حسگر) با این مثال شروع کنیم که انسان دارای اندام های حسی (چشم، بینی، دهان، زبان و دست) است، که آنها سیگنال هایی را به مغز می فرستند و مغز بعد از پردازش اطلاعات تصمیم می گیرد.
خودرو دارای سنسور هایی است که اطلاعات را از تمام نقاط ماشین میگیرند و اطلاعات را برای راننده یا ECU (واحد کنترل الکترونیکی) ارسال می کند. در شرایط خاص، ECU بر اساس اطلاعات دریافتی از حسگر به طور خودکار تنظیمات مربوط به قطعه خاص را انجام می دهد.
فهرست
- ۱ سنسور خودرو ها از چه زمان بر روی خودرو ها استفاده شدند؟
- ۲ چند سنسور در موتور خودرو وجود دارد؟
- ۳ مهم ترین سنسور ها در خودرو کدامند؟
- ۳.۱ سنسور دور موتور
- ۳.۲ در ادامه سنسور های دیگری در ماشین معرفی خواهیم کرد:
- ۳.۳ سنسور جریان هوا
- ۳.۴ سنسور جریان هوای جرمی
- ۳.۵ سنسور ضربه موتور
- ۳.۶ سنسور موقعیت میل بادامک
- ۳.۷ سنسور فشار مطلق منیفولد (MAP).
- ۳.۸ سنسور روغن
- ۳.۹ سنسور موقعیت دریچه گاز
- ۳.۱۰ سنسور abs
- ۳.۱۱ سنسور اکسیژن
- ۳.۱۲ سنسور NOx
- ۳.۱۳ سنسور دما:
- ۳.۱۴ سنسور دمای سوخت:
- ۳.۱۵ سنسور سرعت تایر:
- ۳.۱۶ سنسور پارکینگ
- ۳.۱۷ سنسور باران
- ۴ چرا خودروها به سنسور نیاز دارند؟
سنسور خودرو ها از چه زمان بر روی خودرو ها استفاده شدند؟
بسیاری از صاحب نظران دهه ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ را دوران طلایی مهندسی وسایل نقلیه موتوری توسعه یافتند، ذکر می کنند. طلوع فن آوری کامپیوتر منجر به طراحی مجدد موتور برای سازگاری با کامپیوترها شد.
اولین حسگرها در اواسط دهه ۸۰ در این صحنه ظاهر شدند. تعداد زیادی از رانندگان از نقش سنسورها در دهه ۲۰۰۰ قدردانی کردند. در نتیجه کاربرد آنها، نقش مهمی در خودروهای امروزی ایفا می کنند.
چرا سنسور ها مهم هستند؟
فناوری خودروهای مدرن فراتر از آن چیزی است که اکثر ما می توانستیم در مورد آن فکر کنیم و به نظر نمی رسد که به این زودی متوقف شود.
این بدان معناست که قطعات و سنسورهای مختلفی در خودروها وجود دارد و گونهای طراحی شده اند که رانندگی و تعمیر و نگهداری را تا حد امکان بدون دردسر کنند.
طیف گسترده ای از سنسورها در یک خودرو استفاده می شود، آنها از داخل موتور ماشین گرفته تا بخشی از ویژگی های ایمنی خودرو شما هستند و حتی از کارکرد کارآمد ماشین شما اطمینان می دهند. هر حسگر روی ماشین شما از سنسور موقعیت میل لنگ گرفته تا حسگر ABS نقش خاصی در حرکت کردن ماشین شما در جاده دارد.
چند سنسور در موتور خودرو وجود دارد؟
موتور مدرن خودرو دارای انواع حسگرهایی است که از ۱۵ تا ۳۰ متغیر است تا اطمینان حاصل شود که همه قطعات به درستی کار می کنند. سنسورهای این سیستم وظیفه کنترل همه چیز در موتور را برای حداکثر کارایی بر عهده دارند. خودروهای مدرن در مجموع بیش از ۷۰ حسگر نصب شده در سرتاسر خودرو دارند.
حسگرها: نگهبانان نادیده شما
سنسورهایی که عملکرد خودروهای مدرن را کنترل می کنند، نقش مهمی دارند. برخی از این اقدامات می تواند پارامترهایی مانند کیفیت هوا، دمای موتور و سطح سوخت را تشخیص دهد.
برخی از این سیستم ها بر فرمان و ترمز نظارت دارند. اکثر سنسورها فقط در مواردی نیاز به تعویض دارند، اما برخی ممکن است بسته به نوع و عملکرد سنسور نیاز به تمیز کردن یا تعویض داشته باشند. یک حسگر قدیمی ممکن است تا پنج سال دوام بیاورد، در حالی که یک سنسور جدیدتر ممکن است تا ده سال دوام بیاورد.
مهم ترین سنسور ها در خودرو کدامند؟
سنسورها از لحظه روشن شدن موتور به طور مداوم جنبه های مختلف خودرو را زیر نظر دارند.در یک خودروی مدرن، حسگرها در همه جا وجود دارند، از موتور گرفته تا کمترین اجزای الکتریکی خودرو.
انواع مختلفی از سنسورها در خودروها وجود دارد و هر کدام هدف متفاوتی را انجام می دهند. با این حال، برخی از حسگر ها مهمتر از سایرین هستند.سنسور دور موتور مهمترین آنهاست.
سنسور دور موتور
سنسور روی میل لنگ نصب شده است که سرعت و موقعیت میل لنگ را کنترل می کند. موقعیت میل لنگ را تشخیص می دهد و اطلاعات را به ECU ارسال می کند. سپس ECU زمان دقیق تزریق سوخت را محاسبه کرده و شمع ها را فعال می کند.
اگر زمان بندی صحیح نباشد، موتور کارایی خود را از دست می دهدو یا در صورت خرابی، موتور ممکن است بیش از حد گرم شود یا حتی از کار بیفتد. این سنسور یکی از مهم ترین حسگرهای خودرو است.
در ادامه سنسور های دیگری در ماشین معرفی خواهیم کرد:
سنسور فشار مطلق منیفولد: (MAP) بار موتور را با اندازهگیری اختلاف بین فشار منیفولد و فشار خارجی کنترل میکند.
سنسور جریان هوا
نوعی سنسور است که حجم و چگالی هوای ورودی به موتور را اندازه گیری می کند که داخل محفظه احتراق قرار می گیرد.و اطمینان حاصل می کند که مقدار مناسبی از مخلوط هوا و سوخت برای عملکرد بهینه وارد محفظه احتراق می شود.خرابی حسگر جریان هوا می تواند منجر به توقف موتور یا مصرف سوخت بیشتر شود.
سنسور جریان هوای جرمی
سنسور MAF اطمینان می دهد که هوا به اندازه کافی وجود دارد اما هوای زیادی وارد ورودی موتور نمی شود.
بر روی فشار و دما تمرکز می کند تا اطمینان حاصل شود که مقدار صحیح سوخت برای نسبت هوا به سوخت مناسب اضافه می شود. MAF همچنین برای اطمینان از این امر با سنسور اکسیژن کار می کند.
سنسور MAF اطمینان می دهد که هوا به اندازه کافی وجود دارد اما هوای زیادی وارد ورودی موتور نمی شود.
سنسور ضربه موتور
ضربه زدن پدیده ای است که در آن مخلوط هوا و سوخت قبل از اینکه شمع جرقه تولید کند مشتعل می شود. راندمان موتور را کاهش می دهد و در طولانی مدت می تواند باعث آسیب به اجزای موتور شود.
سنسور ضربه موتور با نظارت بر فرآیند احتراق مخلوط هوا و سوخت، ضربه را تشخیص می دهد.در صورت وجود هرگونه نقصی در احتراق (مخلوط هوا و سوخت)، حسگر می تواند به راننده هشدار دهد.
سنسور موقعیت میل بادامک
میل بادامک دریچه های ورودی و خروجی موتور را کنترل می کند.سنسور موقعیت میل بادامک زمان بندی میل بادامک را کنترل می کند تا هوا وارد سیلندر شود و گازهای سوخته در سمت راست به بیرون سیلندر فرستاده شود و گازهای سوخته در زمان مناسب از سیلندر خارج شود.اگر زمان بندی درست نباشد، خروجی برق را با مشکل مواجه می کند و در بدترین حالت ممکن است به سیلندر آسیب برساند.
سنسور فشار مطلق منیفولد (MAP).
این یک سنسور است که بار موتور را کنترل می کند.تفاوت بین فشار منیفولد و فشار خارجی را محاسبه می کند.سنسور MAP تضمین می کند که موتور بر اساس تغییر فشار، سوخت را کاهش می دهد.خرابی حسگر MAP ممکن است منجر به مصرف سوخت بالا شود.
سنسور روغن
ماشین شما به روغن نیاز دارد تا همانطور که باید کار کند. اما این بدان معنا است که روغن زیاد هم می تواند چیز بدی باشد. سنسور سطح روغن کار را آسان تر از همیشه می کند. اگر تغییری در سطح روغن شما ایجاد شود یعنی چه سطح روغن زیاد باشد چه کم از طریق چراغ روی داشبورد خود از آن مطلع خواهید شد.
سنسور موقعیت دریچه گاز
هنگام فشار دادن پدال گاز، موقعیت دریچه گاز را اندازه گیری می کند.سنسور اطلاعات را به ECU ارسال می کند و سپس تصمیم می گیرد که چه مقدار مخلوط هوا و سوخت به سیلندر ارسال شود.معیوب بودن حسگر موقعیت دریچه گاز مانع از انتقال نیرو می شود.
سنسور abs
سنسور اکسیژن
همانطور که از نام آن پیداست، سنسور اکسیژن یا O2 میزان اکسیژن موجود در گازهای خروجی را اندازه گیری می کند.به طور کلی در نزدیکی منیفولد اگزوز و بعد از مبدل کاتالیزوری قرار دارد.
این حسگر به تعیین اینکه آیا موتور در حال سوختن مخلوط هوا و سوخت غنی یا بدون چربی است کمک می کند.
یک سنسور اکسیژن معیوب می تواند باعث مصرف سوخت بالا، تکان خوردن یا مشکل در سرعت دور آرام شود.
سنسور NOx
سنسور NOx اکسیدهای نیتروژن (NOx) موجود در گازهای خروجی را کنترل می کند.قوانین سختگیرانه ای در رابطه با سطوح مجاز انتشار NOx از خودرو وجود دارد.از این رو، برای نظارت بر انتشار گازهای مضر ضروری است.
اطلاعات را به ECU منتقل می کند، که سپس تنظیماتی را در مخلوط هوا و سوخت انجام می دهد تا به سطوح مورد نیاز NOx برسد.
سنسور دما:
این سنسوری است که می تواند دمای موتور را کنترل کند.مدیریت حرارتی برای عملکرد روان یک وسیله نقلیه بسیار مهم است. از این رو، یکی از حسگر های حیاتی در خودرو است.
همچنین وظیفه عملکرد موثر سیستم خنک کننده را بر عهده دارد.همچنین میتواند هشدار دهد که مایع خنککننده موتور کم است یا رادیاتور به درستی کار نمیکند.
سنسور دمای سوخت:
اسنسوری است که به طور مداوم دمای سوخت را کنترل می کند تا اطمینان حاصل شود که مصرف سوخت بهینه است. اگر سوخت سرد باشد به دلیل چگالی زیاد سوختن آن زمان بیشتری می برد. به طور مشابه، اگر سوخت گرم باشد، خیلی سریع می سوزد.
حسگر دمای سوخت تضمین می کند که سوخت در دمای بهینه به سیلندر برای کارکرد نرم موتور تامین می شود.
سنسور سرعت تایر:
همانطور که از نام آن پیداست، سرعت چرخ های خودرو را کنترل می کند.چرخهای خودرو میتوانند با سرعتهای متفاوتی در هنگام دور زدن از یک گوشه یا در خارج از جاده حرکت کنند.
از این رو، سنسور سرعت به ردیابی سرعت هر چرخ کمک می کند.داده ها به ECU ارسال می شود و می توان از ویژگی های ایمنی مانند کنترل کشش، ABS (سیستم ترمز ضد قفل) استفاده کرد.حسگر سرعت بسیار مهم است، به خصوص برای وسایل نقلیه ۴×۴.
سنسور پارکینگ
در هنگام پارک هر گونه مانع در جلو یا عقب خودرو را تشخیص می دهد.این حسگر از طریق صدای بوق به راننده هشدار می دهد. هر چه فاصله نزدیکتر می شود، صدای بوق تشدید می شود.این به راننده کمک می کند تا وسیله نقلیه را ایمن پارک کند.
در خودروهای لوکس سطح بالا، داده های حسگر برای سیستم ترمز اضطراری خودکار استفاده می شود. اگر خودرو خیلی به مانع نزدیک شود، به طور خودکار ترمز را فشار می دهد.
سنسور باران
این یک حسگر است که باران را تشخیص می دهد. به طور کلی روی شیشه جلو قرار دارد. هنگامی که قطرات باران را روی شیشه جلو تشخیص می دهد سیگنال را به ECU ارسال می کند.ECU برف پاک کن های شیشه جلو را فعال می کند,حسگر باران به عنوان یک وسیله ایمنی عمل می کند زیرا به طور خودکار برف پاک کن ها را فعال می کند.
چرا خودروها به سنسور نیاز دارند؟
حال که با تعدادی از حسگر های ماشین آشنا شدید متوجه میشوید که سنسورهای موجود در خودرو همه چیز را از دما گرفته تا فشار کنترل میکنند تا مطمئن شوند که میتوانید به راحتی و با خیال راحت رانندگی کنید.
این حسگرها همچنین به سازندگان اجازه میدهند تا خودروهایی راحتتر و کارآمدتر بسازند تا با فناوری روز دنیا که به طور مداوم در حال بهبود است، همگام شوند.
مقالات پیشنهادی
منابع:
www.osvehicle.com