فهرست
تاریخچه پیدایش سس
تاریخچه استفاده از تهیه سس ها در اقلیتهای مختلف جهان، بهویژه در مناطق آسیا، خاورمیانه و اروپا قابل ردیابی است. در این مناطق، چاشنیها به عنوان بخشی اساسی از فرهنگ آشپزی محسوب میشوند و بهعنوان رازی برای طعم و مزه خاص غذاها مورد استفاده قرار میگیرند. هر منطقهای از جهان دارای چاشنیها و سسهای محلی خود است که براساس مواد موجود در آن منطقه، سلیقههای مردم و فرهنگ محلی تهیه میشوند.
استفاده از تجهیزات آشپزخانه صنعتی و لوازم آشپزخانه صنعتی در رستوران ها و فستفود ها امری بسیار حیاتی و بهینهسازی شده است. از آغاز تاریخهای باستانی، سسها و چاشنیها از طریق استفاده از این تجهیزات تهیه و به غذاها افزوده میشوند. این عمل باعث ارتقاء سطح لذت غذاها و جلب رضایت مشتریان میشود. از آغاز تاریخها، ادویهها، سبزیجات، میوهها و مواد طبیعی دیگر بهعنوان چاشنی در آشپزی استفاده میشدند. با پیشرفت فناوری و تبادل فرهنگها، سسها به شکلی کاملاً حرفهای در آشپزخانهها به کار گرفته میشوند.
در قرن بیستم، با پیشرفت صنعت غذا و گسترش فرهنگ آشپزی بهصورت جهانی، سسها به عنوان یک صنعت جداگانه و بهینهشده به اوج رسیدهاند. شرکتها و برندهای مختلف، سسها و چاشنیهای متنوع را با نامهای تجاری خود عرضه میکنند. انواع سسهای آماده مانند کچاپ، مایونز، سس سویا، سس باربیکیو، سس گوجهفرنگی و… مورد استفاده قرار میگیرند.
همچنین با پیشرفت فناوری، امکان تهیه سسهای خانگی با رعایت مواد اولیه و مواد غذایی سالم نیز برای افراد مهارتدار در آشپزی فراهم شده است. استفاده از تجهیزات آشپزخانه صنعتی و لوازم آشپزخانه صنعتی، همچنان به منظور بهبود کیفیت غذاها و رضایت مشتریان در رستورانها و فستفودها مورد استفاده قرار میگیرد.
در این مقاله معرفی ۹ سس پایه و معروف دنیاست و امیدواریم از آن لذت ببرید.
۹ سس به عنوان اصولیترین سسها در آشپزی به شکل زیر هستند:
سس بلانک یا سس بچمل (Béchamel Sauce):
سس بلانک یکی از پایههای آشپزی فرانسوی است که از ترکیب کره، آرد، و شیر تهیه میشود. این سس یک سس خامهمانند و سفید است و به عنوان پایهای در تهیه انواع سسها و سوپها مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین، از این سس برای تهیه غذاهایی مانند لازانیا و غذاهای سرخ کردنی هم استفاده میشود.
بلانک یا سس بچمل (Béchamel Sauce) یکی از پایههای آشپزی فرانسوی است که نام خود را از نام آشپز فرانسوی “ماری ایزابل چمل” (Marie-Antoine Carême) گرفته است. این سس از ترکیب کره (یا روغن)، آرد، و شیر تهیه میشود و به عنوان یکی از پایههای اصلی در آشپزی بهکار میرود.
روش تهیه این سس به طور کلی به این صورت است:
۱. در قابلمهای کوچک، کره (یا روغن) را داغ کنید تا آب آن تبخیر شود.
2. سپس آرد را به کره اضافه کرده و با مراقبت همیشگی ورزیدن کرده تا آرد کمی تغییر رنگ کند و بوی نارسانی بدهد (روشنی آرد برای گیاهی شدن سس مهم است و این مرحله تقریباً ۲-۳ دقیقه زمان میبرد).
3. سپس شیر به تدریج به مخلوط آرد و کره اضافه میشود و همزمان با اضافه کردن شیر، با چوبهای مربعی (whisk) به سرعت مواد را با هم مخلوط کنید تا سس یکدست شود و از تشکیل گودههای آرد جلوگیری شود.
۴. سپس حرارت را کم کنید و سس را به مدت ۵-۱۰ دقیقه به آرامی بپزید تا غلیظ شود و مقوی شود. بهتر است به آرامی ورزش کنید تا احتمال افتادن سس بر روی شما و یا دیگر مرتبهها کاهش یابد.
5. اگر میخواهید از سس بلانک برای تهیه سسهای دیگر استفاده کنید، میتوانید به طرزی مشابه به آن ادویهها (مثل نمک، فلفل سیاه، چرخکرده) اضافه کنید تا به سلیقه خود تغییراتی دهید. سس بلانک آماده است و میتواند بهعنوان یک پایه برای تهیه سسهای مختلف مانند سس مارنارا، سس موستارد، سس تمات، و… بهکار رود.
سس تمات (Sauce Tomat):
سس تمات یکی از سسهای معروف است که به فرمولاسیون پایهای پرداخته شده است و معمولاً به عنوان یک پایه برای تهیه سسهای مختلف و غذاهایی مانند پاستاها بهکار میرود. اصطلاح “Sauce Tomat” به فرانسوی به معنی “سس گوجهفرنگی” میباشد.
روش تهیه سس تمات به طور کلی به این صورت است:
- پوره گوجهفرنگی (گوجهفرنگی پخته شده و آسیاب شده) با سسهای مختلف (مانند سیر، پیاز، کره یا روغن زیتون) و ادویهها (مانند نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و …) تهیه میشود.
- این مخلوط بهطور ملایم به مدت معینی پخته میشود تا به غلیظی مطلوب برسد و طعم و مزهها به هم ملایم شوند.
- سس تمات بهعنوان یکی از پایههای اصلی در آشپزی استفاده میشود و میتواند بهتنهایی یا با اضافه کردن ادویهها و مواد افزودنی دیگر، به سلیقه موردنظر تغییر یابد.
سس تمات بسیار محبوب است و در تهیه انواع غذاها از جمله پاستاها، پیتزاها، سسها و خوراکهای گوشتی مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین، این سس میتواند به عنوان پایه برای سسهای دیگر مانند سس مارینارا و سس بولونیزه استفاده شود.
یکی از انواع سس ها، سس هلندیز (Hollandaise Sauce):
سس هلندیز (Hollandaise Sauce) یکی دیگر از سسهای معروف و خوشمزه در آشپزی است که بهطور عمده از تخممرغ، کره، سرکه یا آبلیمو، نمک، و ادویهها تهیه میشود. این سس به عنوان یک سس خامهمانند و غنی شناخته میشود که در برخی از کشورها و فرهنگها به عنوان یکی از سسهای پایهای در آشپزی محسوب میشود.
روش تهیه سس هلندیز به طور کلی به این صورت است:
۱. تخممرغها و سرکه یا آبلیمو در یک کاسه یا قابلمه مناسب مخلوط میشوند.
2. سپس این مخلوط روی حمام مرطوب (به طور ناخودآگاه گرم نگهداشته شود) قرار میگیرد و با استفاده از مخلوطکن یا چوبمربعی (whisk) به آرامی همزمان با افزودن کره، به شکلی یکدست درآمده و حالت کرمی به خود میگیرد.
3. در این مرحله، نمک و ادویهها نیز به سس اضافه میشود تا طعم و مزه مورد نظر حاصل شود.
4. هلندیز به عنوان یکی از پایههای آشپزی استفاده میشود و میتواند به همراه ماهی، میگو، اسفناج و همچنین به عنوان سس روی غذاهایی مثل اگگ بندیکت و اسپاراگوس سرو شود.
این سس به خاطر طعم غنی، کرمی و خوشمزهاش مورد علاقهی افراد بسیاری قرار دارد و به عنوان سسی لوکس و متفاوت برای تزئین و افزودن مزه به غذاها استفاده میشود.
سس مایونز (Mayonnaise Sauce):
مایونز (Mayonnaise Sauce) یکی دیگر از معروفترین و پرمصرفترین سسها در آشپزی است. این سس از ترکیب تخممرغ، روغن (معمولاً روغن نباتی یا زیتون)، سرکه یا آبلیمو، نمک، و ادویهها تهیه میشود. سس مایونز به عنوان یکی از سسهای پایهای در آشپزی شناخته میشود که به خاطر طعم غنی و کرمیاش مورد ترجیح بسیاری از افراد قرار دارد.
روش تهیه سس مایونز به طور کلی به این صورت است:
۱. تخممرغ، سرکه یا آبلیمو، نمک و ادویهها در یک کاسه یا قابلمه مناسب مخلوط میشوند.
2. سپس به آرامی روغن به این مخلوط اضافه میشود و همزمان با افزودن روغن، با استفاده از مخلوطکن یا چوبمربعی (whisk) به سرعت مواد با هم مخلوط میشوند تا سس یکدست و کرمی شود.
3. سس مایونز به عنوان یکی از پایههای آشپزی بهکار میرود و میتواند به تنهایی یا با اضافه کردن ادویهها و مواد افزودنی دیگر، به سلیقه موردنظر تغییر یابد.
4. این سس عمدتاً در ساندویچها، سالادها، و غذاهای سرد دیگر مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین، میتواند به عنوان یک سس روی مواد سرخکرده و سوخاری نیز استفاده شود.
سس مایونز به دلیل طعم خوشمزه، خواص کرمی و مصرف گسترده در غذاهای مختلف، یکی از محبوبترین و معروفترین سسها در جهان محسوب میشود. این سس تنوع زیادی دارد و با افزودن ادویهها، خیارشور، زیتونها و سایر مواد افزودنی، میتوان طعم و مزههای مختلفی به آن بخشید.
سس بشامل (Béchamel Sauce):
سس بشامل (Béchamel Sauce)، همچنین به نام سس بچمل (Béchamel Sauce) نیز شناخته میشود، یکی از پایههای آشپزی فرانسوی است که از ترکیب کره، آرد، و شیر تهیه میشود. این سس یک سس خامهمانند و سفید است و به عنوان یکی از پایههای اصلی در آشپزی استفاده میشود.
روش تهیه سس بشامل به طور کلی به این صورت است:
۱. کره را در قابلمهای کوچک داغ کنید تا آب آن تبخیر شود.
2. سپس آرد را به کره اضافه کرده و با مراقبت همیشگی ورزیدن کره، آرد را به طور ملایم سرخ کنید تا بوی نارسایی بدهد و رنگ آن کمی تغییر کند (روشنی آرد برای گیاهی شدن سس بشامل مهم است).
3. به آرامی شیر را به آرد و کره اضافه کنید و همزمان با افزودن شیر، با استفاده از چوبمربعی (whisk) یا مخلوطکن، مواد را با هم مخلوط کنید تا سس یکدست و بدون گودههای آرد شود.
4. سپس سس را به مدت کمی به آرامی پخته تا غلیظ شود و به مدت حدود ۵-۱۰ دقیقه به آرامی بپزید تا مقوی شود.
سس بشامل به عنوان پایهای در تهیه انواع سسها و سوپها مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین، از این سس برای تهیه غذاهایی مانند لازانیا، کراکت و غذاهای سرخ کردنی نیز استفاده میشود. از طرف دیگر، با افزودن ادویهها و مواد افزودنی مختلف، میتوان به سلیقههای مختلف آن تنوع داد. سس بشامل بهعنوان یکی از پایههای آشپزی، ابتداییترین سسها بهشمار میآید که از آن میتوان به عنوان پایهای برای تهیه سسهای دیگر مانند سس مارنارا، سس موستارد و… استفاده کرد.
سس ولوته (Velouté Sauce):
سس ولوته نیز یکی دیگر از پایههای آشپزی فرانسوی است. این سس از ترکیب یک روغن یا کره و آرد تهیه میشود و سپس به آرامی به شیر یا مرغآب اضافه میشود تا به طرزی کرمی و سفید درآید. سس ولوته به عنوان یکی از پایههای اصلی در تهیه سسها و سوپها بهکار میرود و با اضافه کردن انواع ادویهها و مواد افزودنی مختلف، میتوان به سلیقههای مختلف آن تنوع داد.
ولوته (Velouté Sauce) نیز یکی دیگر از پایههای آشپزی فرانسوی است که از ترکیب یک روغن یا کره و آرد تهیه میشود و سپس به آرامی به شیر، مرغآب یا مواد مانند ماهیآب اضافه میشود تا به طرزی کرمی و سفید درآید.
روش تهیه سس ولوته به طور کلی به این صورت است:
۱. روغن یا کره را در قابلمهای داغ کنید تا آب آن تبخیر شود.
2. سپس آرد را به روغن یا کره اضافه کرده و با مراقبت همیشگی ورزیدن کره یا روغن، آرد را به طور ملایم سرخ کنید تا بوی نارسایی بدهد و رنگ آن کمی تغییر کند (روشنی آرد برای گیاهی شدن سس ولوته مهم است).
۳. به آرامی شیر یا مرغآب (یا ماهیآب) را به آرد و کره اضافه کنید و همزمان با افزودن مایع، با استفاده از چوبمربعی (whisk) یا مخلوطکن، مواد را با هم مخلوط کنید تا سس یکدست و بدون گودههای آرد شود.
4. سپس سس را به مدت کمی به آرامی پخته تا غلیظ شود و به مدت حدود ۵-۱۰ دقیقه به آرامی بپزید تا مقوی شود.
سس ولوته به عنوان یکی از پایههای آشپزی مورد استفاده قرار میگیرد و میتواند به تنهایی یا با افزودن ادویهها و مواد افزودنی دیگر، به سلیقه موردنظر تغییر یابد. از این سس برای تهیه غذاهای مختلفی مانند پیاز سرخشده، غذاهای دریایی، سسهای گوشتی و… استفاده میشود.
همچنین، میتواند به عنوان یکی از پایههای آشپزی بهکار رفته و به سادگی به سایر سسها تبدیل شود، مانند سس البتینو (Alfredo Sauce) که با اضافه کردن پنیر پارمزان به سس ولوته تهیه میشود.
سس اسپانیول (Espagnole Sauce):
سس اسپانیول یکی دیگر از پایههای آشپزی فرانسوی است که به نام سس براون نیز شناخته میشود. این سس از ترکیب روغن یا کره، آرد، پوره گوجهفرنگی، شیر یا مرغآب، پیاز، و ادویهها تهیه میشود. سس اسپانیول به عنوان پایهای در تهیه انواع غذاهای کمیاب و سنگین مانند برگرها و کبابها بهکار میرود.
سس اسپانیول (Espagnole Sauce) یکی دیگر از پایههای آشپزی فرانسوی است که به عنوان یکی از سسهای پایهای و اصلی در آشپزی معتبر محسوب میشود. این سس اصلیترین سسی است که از ترکیب آرد و گوشت قرمز یا مرغ به همراه سبزیجات و ادویهها تهیه میشود.
روش تهیه سس اسپانیول به طور کلی به این صورت است:
۱. در یک قابلمه یا کاسه مناسب، آرد را به آرامی سرخ کنید تا بوی نارسایی بدهد و رنگ آرد کمی تغییر کند.
2. سپس به آرامی گوشت قرمز یا مرغ (حسب ترجیح) را به آرد اضافه کرده و همزمان با افزودن گوشت، سبزیجات (مانند پیاز، کرفس، هویج و …)، سیر و ادویهها (مانند فلفل سیاه، زردچوبه، لوبیا سبز، گشنیز و …) را نیز به مخلوط اضافه کنید و آنها را با هم مخلوط کنید تا تمامی مواد ترکیب شوند.
۳. به مواد گوشت و سبزیجات اضافه کرده و آنها را به مدت کافی با هم بپزید تا مواد پخته و عطر و طعم آنها بیشتر شود.
4. سپس مایع مرغآب، یا شیر را به مخلوط اضافه کنید و همزمان با افزودن مایع، با استفاده از چوبمربعی (whisk) یا مخلوطکن، مواد را با هم مخلوط کنید تا سس یکدست و بدون گودههای آرد شود.
۵. سس اسپانیول را به مدت کافی به آرامی پخته تا غلیظ شود و به مدت حدود ۱۵-۲۰ دقیقه به آرامی بپزید تا مقوی شود.
سس اسپانیول به عنوان یکی از پایههای آشپزی بهکار میرود و میتواند به تنهایی یا با اضافه کردن ادویهها و مواد افزودنی دیگر، به سلیقه موردنظر تغییر یابد. این سس عمدتاً به عنوان سس اصلی در تهیه غذاهای گوشتی، مانند استیکها و مرغ، و همچنین برای غذاهایی مثل لازانیا و شیپوریها استفاده میشود.
همچنین، میتواند به عنوان یک پایه برای تهیه سسهای دیگر مانند سس دیابلو (Diablo Sauce) یا سس ژیبلی (Jiblits Sauce) نیز بهکار رود.
سس هلندیز (Hollandaise Sauce):
سس هلندیز یک سس خامهمانند و غنی است که از تخممرغ، کره، سرکه یا آبلیمو، نمک، و ادویهها تهیه میشود. این سس به عنوان یکی از پایههای آشپزی استفاده میشود و به ویژه با ماهی، میگو، اسفناج و همچنین به عنوان سس روی غذاهایی مثل اگگ بندیکت و اسپاراگوس سرو میشود.
هلندیز (Hollandaise Sauce) که همچنین به نام هلندرز شناخته میشود، یکی از معروفترین سسهای فرانسوی است که به شکلی بسیار خوشمزه و کرمی تهیه میشود. این سس عمدتاً از ترکیب تخممرغ، کره، سرکه یا آبلیمو، نمک و ادویهها تهیه میشود.
روش تهیه سس هلندیز به طور کلی به این صورت است:
۱. ابتدا تخممرغها و سرکه یا آبلیمو در یک کاسه یا قابلمه مناسب مخلوط میشوند.
2. سپس این مخلوط روی حمام مرطوب (به طور ناخودآگاه گرم نگهداشته شود) قرار میگیرد و با استفاده از مخلوطکن یا چوبمربعی (whisk) به آرامی همزمان با افزودن کره، به شکلی یکدست درآمده و حالت کرمی به خود میگیرد.
3. در این مرحله، نمک و ادویهها نیز به سس اضافه میشود تا طعم و مزه مورد نظر حاصل شود.
۴. سس هلندیز به عنوان یکی از پایههای آشپزی استفاده میشود و میتواند به تنهایی یا با اضافه کردن ادویهها و مواد افزودنی دیگر، به سلیقه موردنظر تغییر یابد.
5. این سس معمولاً به عنوان سسی لوکس و متفاوت برای تزئین و افزودن مزه به غذاها استفاده میشود و بهخصوص در غذاهایی مانند اگگ بندیکت (Eggs Benedict)، سبزیجات خوراکی، ماهی و دریاییها نقش اصلی دارد.
سس هلندیز به دلیل طعم خوشمزه، خواص کرمی و استفاده وسیع در آشپزی. یکی از محبوبترین و معروفترین سسها در جهان محسوب میشود. با توجه به ترکیبات و روش تهیه آن، تهیه سس هلندیز احتیاج به حوصله و دقت دارد، اما نتیجهی بهدستآمده میتواند بسیار لذیذ و راضیکننده باشد.
سس گوجه (Tomato Sauce):
سس گوجه (Tomato Sauce) یکی از معروفترین و پرکاربردترین سسها در آشپزی است. که از گوجهفرنگیها تهیه میشود. این سس بهعنوان یک سس قرمز، خوشمزه و ملایم معروف است و در انواع غذاها مورد استفاده قرار میگیرد.
روش تهیه سس گوجه به طور کلی به این صورت است:
برای تهیه سس ها برای فست فود ها و رستوران ها گاهی نیاز است که تجهیزات فست فود و رستوران را تهیه کنید تا بتوانید به صورت حرفه ای علاوه بر سس دیگ مواد غذایی خود را آماده کنید. با این حال در ادامه روش تهیه سس گوجه را برای شما ذکر کرده ایم.
۱. گوجهفرنگیها را خرد کرده و در قابلمهای با کمی روغن زیتون یا کره داغ کنید تا آب گوجهها تبخیر شود و ترکیب جامد شود.
2. سپس سیر و پیاز را به گوجهها اضافه کنید و همهی مواد را به هم مخلوط کنید تا بوی خوشمزه این مواد به گوجهفرنگیها بدهد.
3. به مخلوط گوجه، سیر و پیاز ادویهها (مانند نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، ادویههای خشک مانند برگههای بو) اضافه کنید و مواد را با هم مخلوط کنید.
4. گوجهفرنگیها را در قابلمه به مدت زمان کافی پخته با هم میپزید تا مواد مرغوب شوند و طعم و مزهها به هم ملایم شوند.
۵. در نهایت، میتوانید سس گوجه را به طعم دلخواهتان با افزودن موادی مانند شکر (برای تعادل کردن طعمها)، سبزیجات (مانند ریحان یا آویشن) یا حتی قارچ تغییر دهید. سس گوجه بهعنوان یکی از پایههای آشپزی و یک سس متعلق به دستهی سسهای رومیزی محسوب میشود.
این سس معمولاً به عنوان سسی برای پیتزاها، پاستاها، پیشغذاها، ساندویچها، گوشتها و سایر غذاها مورد استفاده قرار میگیرد. سس گوجه از خواص لذیذ خود برای تزئین و افزودن مزه به غذاها استفاده میشود و بسته به تنوع مواد افزودنی میتواند طعمهای مختلفی از خود نشان دهد.
سس های معروف دنیا
بهطور کلی، سسها به عنوان چاشنیها و افزودنیهای مختلف در آشپزی به کار میروند و انواع آنها در اطراف جهان یافت میشوند. پیشینه سس به زمانهای بسیار دور برمیگردد، اما باید توجه داشته باشیم که تاریخچه دقیق تمامی سسها و چاشنیها بهطور کامل مشخص نیست.
دنیا پر از انواع سسهای مختلف و معروف است که در آشپزی و طعامپزی به کار میروند.
- سس سویا: یکی از محبوبترین سسها در آسیا و به ویژه چین و ژاپن است. این سس از آبنمک، سویا، گندم و ادویهها تهیه میشود و به عنوان چاشنی در انواع غذاهای آسیایی، مخصوصاً سوشی، ساشیمی و ماهی تازه، مصرف میشود.
- سس کچاپ: کچاپ یکی از معروفترین سسهای دنیاست و از مواد اصلی معمولی مانند رب گوجهفرنگی، سرکه، نمک و شکر تهیه میشود. این سس به عنوان یک افزودنی خوشمزه در انواع ساندویچها، پیتزا، کارتوفل و مواد غذایی دیگر مصرف میشود.
- سس مایونز: سس مایونز یک سس چرب با مزهای خامهمانند است که از ترکیب تخممرغ، روغن، سرکه یا آبلیمو، نمک و ادویهها تهیه میشود. این سس معمولاً در ساندویچها، سالادها، و غذاهای سرد دیگر استفاده میشود.
- سس باربیکیو: این سس از ترکیب رب گوجهفرنگی، اسید استیک، ملس، نمک، زردچوبه، چیلی و سایر ادویهها تهیه میشود. سس باربیکیو معمولاً با گوشت چرخکرده، استیک، کباب، و کبابهای مختلف همراه میشود.
- سس پستو: این سس ایتالیایی از ترکیب برگ بادمجان، روغن زیتون، پنیر پارمژان، سیر، فلفل قرمز، نمک و فلفل سیاه تهیه میشود. سس پستو معمولاً با پاستا و برخی غذاهای مخصوص ایتالیایی همراه میشود.
این لیست تنها چند نمونه از سسهای مشهور و محبوب در جهان است و هر منطقه و فرهنگ ممکن است دستورالعملها و مواد مختص خود را برای تهیه سسهای محلی داشته باشد.
برترین شرکت های تولیدکننده سس ها در جهان
- هاینز (Heinz): این شرکت آمریکایی یکی از بزرگترین تولیدکنندگان سسها در جهان است و محصولات آن، شامل کچاپ، سس گوجهفرنگی، مایونز و سایر سسهای مختلف است.
- نستله (Nestle): این شرکت چندملیتی بزرگ تولیدکننده محصولات غذایی است که علاوه بر محصولات دیگر، نیز سسهای مختلفی تولید میکند.
- کنجین (Kikkoman): این شرکت ژاپنی معروف به تولید سسهای سویا است و به یکی از برندهای محبوب در این زمینه تبدیل شده است.
- لیپتون (Knorr): این برند معروف تابع از شرکت یونیلور (Unilever) است و به تولید محصولات غذایی متنوع، از جمله سسها میپردازد.
- ماکدونالدز (McDonald’s): این زنجیره رستورانهای مشهور سراسر جهان از برندهای خود مخصوص سسهای متفاوتی استفاده میکند که در ساندویچها و ناهارهای خود به کار میبرد.
- کف (Kewpie): این شرکت ژاپنی به تولید مایونز و سسهای خاص مخصوص سوشی معروف است.