رستوران، فست فود، کافی شاپ

تاریخچه رستوران زنجیره ای KFC

()

تاریخچه رستوران زنجیره ای KFC

رستوران زنجیره ای KFC که مخفف Kentucky Fried Chicken است، یکی از مشهورترین و بزرگ‌ ترین رستوران‌ و فست فود زنجیره‌ ای در جهان است. این رستوران بخصوص به عرضه محصولات مرتبط با مرغ معروف است و در سراسر جهان شعب دارد.

حالا بیایید به تاریخچه این رستوران زنجیره‌ای معروف بپردازیم:

تاریخچه KFC به سال ۱۹۳۰ بازمی‌گردد، زمانی که کلر ساندرز (Colonel Harland Sanders) اولین رستوران KFC را در شهر Corbin کنتاکی آمریکا راه‌اندازی کرد. او غذاهای مختلفی از جمله مرغ سوخاری را در این رستوران ارائه می‌داد.

طعم خوب و طبیعی غذاهای ارائه‌شده توسط او، سریعاً شهرتی به دست آورد و افراد زیادی به دنبال نوعی خاص از مرغ سوخاری که او سرو می‌کرد، می‌آمدند.

کسب و کارت رو رایگان تبلیغ کن !
تاریخچه رستوران زنجیره ای KFC

در سال ۱۹۵۲، ساندرز با همکاری یک کارخانه‌دار به نام پیت هارمن (Pete Harman) توافق کرد و تعدادی از رستوران‌ها به نام Kentucky Fried Chicken را در داخل ایالت کنتاکی گسترش داد. این رستوران‌ها به‌ سرعت محبوبیت یافتند و در ادامه، توافق‌ها برای راه‌اندازی شعبه‌های جدید در سرتاسر ایالات متحده امضا شد.

اما تغییرات بزرگتری در سال ۱۹۶۴ رخ داد، زمانی که ساندرز کنترل را بر تولید راه‌اندازی‌ها و محصولات KFC از دست داد و به عنوان سفیر تبلیغاتی برند به کار گرفته شد. او تصویر شناخته‌شده‌ای با کلاهک سفید، پرتقالی و پیچ دار به‌عنوان نماد رستوران KFC شد. این نماد امروزه همچنان نماد اصلی KFC است.

رستوران زنجیره ای KFC
رستوران زنجیره ای KFC

در دهه‌های بعدی، KFC به سرعت در سراسر جهان گسترش یافت و شعبه‌های بسیاری در کشورهای مختلف افتتاح شد. توسعه‌های بیشتری در منوی رستوران ایجاد شد و انواع مختلفی از محصولات مرغ سوخاری و سایر غذاها به لیست منوی KFC اضافه شد.

از آن زمان تا به امروز، KFC به یکی از پرطرفدارترین و پرشعبه‌ترین زنجیره‌های رستوران‌های فست فود در جهان تبدیل شده است و مرغ سوخاری خاص آن با فرمول مخصوص خود، به عنوان یکی از علامت‌های تجاری معروف جهانی شناخته می‌شود.

زندگی نامه هارلند دیوید ساندرز

هارلند دیوید ساندرز، معروف به “کلر ساندرز”، زندگینامه‌ای پرفراز و نشیب و ماجراجویانه داشت. او یک کارآفرین و رستوران‌دار مشهور اهل ایالات متحده آمریکا بود. به دلیل تأسیس و توسعه‌ی ناگهانی زنجیره‌ی رستوران‌های KFC به یکی از نمادهای تجاری برجسته در جهان تبدیل شد. در زیر به برخی از مراحل زندگی و دوران حیات او می‌پردازیم:

هارلند دیوید ساندرز
هارلند دیوید ساندرز

هارلند دیوید ساندرز در ۹ سپتامبر ۱۸۹۰ در هنریوتاون، ایندیانا، ایالات متحده آمریکا به دنیا آمد. وی در خانواده‌ای فقیر به دنیا آمد و برخی از منابع حتی ذکر می‌کنند که در سن پنج سالگی مادربزرگش مراقبت از او را به عهده گرفته بود.

پس از مرگ مادربزرگش و بازگشت به خانه پدری خود، زندگی او با مشکلات مالی و اقتصادی همراه بود. در سن ۱۶ سالگی از خانه خارج شد و کارهای مختلفی انجام داد تا به درآمد برسد.
هارلند ساندرز به عنوان یک معلم در مدرسه‌ها کار کرد. او همچنین به عنوان کشاورز و مخترع فعالیت می‌کرد و به تازگی روش‌های نوآورانه‌ای برای پخت مرغ سوخاری کشف کرد.

دلیل شهرت کُلُنِل ساندرز

کُلُنِل ساندرز برای تهیه این غذای مخصوص خود از تابه آهنی استفاده می کرد و برای هر مرغ سوخاری ۳۵ دقیقه زمان صرف می کرد. با توجه به افزایش مشتری دنبال یک راهکار برای کاهش زمان پخت بود و می دانست زودتر آماده کردن مرغ ها باعث تغییر طعم و مزه آن ها می شود.

 در سال ۱۹۳۹ برای اولین بار دستگاهی برای بخار پز کردن سبزیجات وارد بازار شد که تحت فشار کار می کرد ، هارلند یکی از این دستگاه ها را تهیه کرد و با اندکی دستکاری ، آن را به یک سرخ کن تحت فشار یا همان هنی پنی  تبدیل کرد ، به کمک این دستگاه علاوه بر کوتاه تر شدن زمان پخت ، تغییری در طعم مرغ سوخاری ایجاد نمی شد به همین دلیل به عنوان سرخ کن اصلی مرغ سوخاری که یکی از تجهیزات فست فود است توسط ساندرز استفاده می شد .

دلیل شهرت کُلُنِل ساندرز
دلیل شهرت کُلُنِل ساندرز

 کُلُنِل ساندرز در سال ۱۹۴۰ در سن ۵۰ سالگی دستور مرغ سوخاری را ابداع کرد و به دلیل اینکه در کنتاکی زندگی می کرد نام آن را مرغ سوخاری کنتاکی گذاشت. ساندرز این دستورالعمل را هیچ وقت فاش نکرد فقط اشاره کرد از نمک و فلفل و سایر ادویه هایی که در هر آشپزخانه ای یافت می شود استفاده می کند .

در دهه‌ی ۱۹۳۰، ساندرز تصمیم گرفت که رستورانی به نام “ساندرز کورت” را در کنتاکی ایالات متحده تأسیس کند. در این رستوران، غذاهای مختلفی از جمله مرغ سوخاری خاص خود را ارائه می‌داد.

با گذراندن سال‌ها و پیشرفت کسب‌وکار رستوران، ساندرز نقشه‌ای معروف برای تهیه مرغ سوخاری خود ابداع کرد. این نقشه حاوی ۱۱ ادویه‌ و سری از مراحل طبخ خاص بود که به طعم و مزه‌ی منحصربه‌فرد مرغ سوخاری KFC می‌افزود.  با مشهور شدن رستوران و مرغ سوخاری خاص او، او شروع به گسترش زنجیره‌ی رستوران‌های KFC کرد و مجموعه‌ای از شعبه‌ها در سرتاسر کشور ایالات متحده آمریکا راه‌اندازی کرد.

مقالات دیگر: قهوه و انواع آن

 

در سال ۱۹۵۲

با تصمیم ایالت کنتاکی برای ساختن بزرگراه بین ایالتی از محل رستوران و متل ساندرز ، او مجبور به فروش املاک خود  با ضرر شد و از همان سال تصمیم گرفت به بازاریابی برای غذای مخصوص خود بپردازد ،

 از این رو سرخ کن ابتکاری خود را بار ماشین کرد و همراه با همسرش تا سال ۱۹۵۵ به کل کشور آمریکا سفر کرد او به همه رستوران ها سر می زد و پیشنهاد خود را برای همکاری مطرح می کرد ، علی رغم جواب های منفی زیادی که می شنید بالاخره توانست کسب و کار خودش را شروع کند.

رستوران زنجیره ای KFC

او با رستوران هایی که به توافق می رسید  یک قرارداد منعقد می کرد که طی آن قرارداد ، رستوران داران به ازای فروش هر مرغ سوخاری ۵ سنت به ساندرز پرداخت می کردند و در عوض ساندرز دستور سری مرغ سوخاری کنتاکی و حق استفاده از شهرتش را به آن رستوران می داد . به این روش به طور گسترده ای توانست برند kfc را گسترش دهد .

سال ۱۹۶۰

بیش از ۲۰۰ رستوران با داشتن حق امتیاز از برند KFC کار می کردند .  در سال ۱۹۶۳ شخصی به نام جان وای برون که از طرفداران KFC بود علاقه زیادی داشت به این رستوران زنجیره ای ملحق شود  و جزئی از آن باشد وقتی این موضوع را با ساندرز مطرح کرد با پیشنهاد خرید کل رستوران رو به رو شد ، از آن جایی که جان وای برون سرمایه کافی نداشت و جک سی  را به عنوان سرمایه گذار اصلی معرفی کرد .

رستوران زنجیره ای KFC
رستوران زنجیره ای KFC

در سال ۱۹۶۴ رستوران زنجیره ای kfc توسط جک سی ، جان وای برون و تعدادی از مسئولان آن زمان KFC به مبلغ ۲ میلیون دلار خریداری شد و هم چنین قرار شد به ساندرز به ازای کنترل کننده کیفیت KFC و هم چنین نماد تجاری رستوران ، مادام العمر مبلغ ۴۰ هزار دلار حقوق پرداخت شود .  این سرمایه گذاری باعث رشد سریع و شناخته شدن برند KFC در کشورهای اطراف شد .

به گونه ای که در اواسط دهه ۶۰ میلادی یعنی در سال ۱۹۶۵ ،  KFC در کشورهای انگلستان، مکزیک، جامائیکا و کانادا شعب متعددی را راه اندازی کرد .

در سال ۱۹۶۴

ساندرز رستوران‌های KFC را به یک شرکت بزرگتر به نام Kentucky Fried Chicken Corporation فروخت. او همچنان به عنوان سفیر و تبلیغات‌کننده‌ی برند KFC فعالیت می‌کرد. هارلند دیوید ساندرز در تاریخ ۱۶ دسامبر ۱۹۸۰ در لوییویل، کنتاکی، ایالات متحده آمریکا به دلیل مشکلات مرتبط با سلامتی فوت کرد. او در سن ۹۰ سالگی درگذشت.

پس از فوت او، نام KFC همچنان یکی از بزرگ‌ترین زنجیره‌های رستوران‌های فست فود در جهان بوده و مرغ سوخاری خاص این رستوران به عنوان یکی از علائم تجاری برجسته و محبوب در سطح جهان شناخته می‌شود.

هنر فوق العاده ساندرز در ۴۰ سالگی

ساندرز کارش را در زمینه آشپزی در سن ۴۰ سالگی به عنوان آشپز و سهامدار یک سالن غذا خوری کوچک بین راهی در یک پمپ بنزین در سال ۱۹۳۰ شروع کرد.  هنر آشپزی او کمک کرد خیلی سریع معروف شود . او در سال ۱۹۳۴ مرغ سوخاری را به منوی این رستوران کوچک در کنار استیک و ژامبون اضافه کرد.  در سال ۱۹۳۶ فرماندار کنتاکی به دلیل موفقیت و شهرت ساندرز ، لقب افتخاری  کُلُنِل  (Colonel ) را به او داد .

کُلُنِل به معنی سرهنگ است و بالاترین لقبی است که یک ایالت می تواند به شخص عطا کند ، پس از آن به کُلُنِل ساندرز  بین مردم شناخته شد. در سال ۱۹۳۷ ساندرز یک متل در نزدیکی رستوران خود ساخت که تاثیر زیادی در شهرت بیشتر KFC داشت .

محصولات رستوران های زنجیره ای کی اف سی

خوشبختانه کی اف سی توانسته با وجود این که ۵۵ سال از تاسیسش می گذرد باز هم کیفیت و اصالت خود را حفظ کند. محصول اصلی این رستوران ها هنوز هم مرغ سوخاری است اما منوی آن کمی گسترده تر شده و امروزه خوراکی های خوشمزه ای مانند موارد زیر را هم ارائه می دهد:

انواع مرغ سوخاری

 پیتزا

انواع برگر

سیب زمین ی سرخ کرده

سالاد و مخلفات همراه غذا

پیشنهاد می کنیم در شعبات کی اف سی مرغ سوخاری را به عنوان غذای اصلی انتخاب کنید.

نکاتی جالب درباره برند کی اف سی

– مالک اولیه کی اف سی اعتقاد داشت که نوع روغن تاثیر زیادی در طعم و مزه ی غذا دارد.

– هم اکنون در شعب اصلی کی اف سیی از روغن آفتابگردان، سویا و خرما به صورت هم زمان استفاده می شود.

– هر مرغ با درجه ی ۸۵ سانتیگراد سرخ می شود.

– حامیان محیط زیست این برند را غیر اخلاقی و کشنده می دانند زیرا سالانه تعداد زیادی از مرغ ها را می کشد.

– یکبار زن و شوهری که در محل زندگی پیشین صاحب کی اف سی زندگی می کردند کاغذی را نشان دادند.
ادعا کردند این دستور پخت اصلی مرغ سوخاری های کی اف سی است، اما پس از مدتی مشخص شد که آن ها دروغ گفته بودند.

– برای پخت مرغ های سوخاری کنتاکی از گازهای مخصوصی استفاده می کنند که بسیار گران هستند.

 

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بدید.

از ۱ تا ۵ امتیاز بدید. / ۵. تعداد آرا:

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

منبع
https://satrappishgam.com/who-is-the-chef/

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
error: Content is protected !!