تجهیزات آشپزخانه صنعتیصنعت

لیست کامل خط پخت در تجهیزات آشپزخانه صنعتی

تجهیزات صنعتی پخت غذا

()

اگر بخواهیم یک آشپزخانه صنعتی راه اندازی کنیم چه تجهیزات آشپزخانه صنعتی ای نیاز داریم؟ ما برای شما یک لیست تجهیزات آشپزخانه صنعتی تهیه کردیم که می توانید از آن به عنوان مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه صنعتی و خرید تجهیزات خط پخت رستوران استفاده کنید.
برای راه اندازی رستوران یک سری تجهیزاتی نیاز است که اگر به صورت بخش بندی شده به این تجهیزات آشپزخانه صنعتی نگاه کنیم، خواهیم دید که این تجهیزات به پنج بخش اصلی تقسیم خواهند شد که ما در این مقاله لیست کامل خط پخت را برای شما شما جمع آوری کردیم:

  1. تجهیزات آماده سازی
  2.  تجهیزات سرمایشی و برودتی
  3.  تجهیزات صنعتی پخت غذا
  4.  تجهیزات شستشو
  5. تجهیزات انبار

 

 

 

فهرست

لیست کامل خط پخت تجهیزات صنعتی پخت غذا

لیست تجهیزات آشپزخانه صنعتی همواره از مجموعه‌ی زیادی از تجهیزات صنعتی تشکیل می شوند. همه این تجهیزات ها در سرعت پخت و آماده سازی ، انرژی مصرفی و کیفیت ساخت با هم تفاوت دارند، چرا که کسانی که در این صنعت در حال فعالیت هستند یا همان تولید کنندگان تجهیزات آشپزخانه صنعتی با توجه به کاست کنترل یا هزینه تمام شده تولید خود، باعث این رقابت در بازار می شوند.

برای راه اندازی رستوران، فست فود یا کترینگ با توجه کاری که می خواهید راه اندازی کنید کم و بیش با این تجهیزاتی که به شما معرفی میکنیم سر و کار دارید.

  • دمکن برنج تک خانه 10 مَن
  • اجاق گاز صنعتی فردار
  • کباب پز گازی صنعتی
  • اجاق گاز صنعتی خطی تمام استیل
  • پاتیل سرخ کن یا تابه گردان صنعتی
  • اجاق گاز صنعتی گرمکن دار
  • اجاق صنعتی گاز رومیزی
  • اجاق پلوپز زمینی 3 شعله
  • سرخ کن سیب زمینی صنعتی
  • اجاق گاز رستورانی
  • کباب پز تابشی اتوماتیک
  • هود صنعتی دیواری یا مرکزی تمام استیل
  • اجاق گاز کابین دار
  • اجاق پخت برنج تک نفره ( کته پز ) 
  • کباب پز تابشی سالاماندر
  • سرخ کن صنعتی رومیزی گازی
  • کباب پز تابشی ریلی (کشویی)
  • گرمخانه گازی غذا
  • سوپرهیت یا بخارپز صنعتی
  • فر صندوقی
  • فر ریلی پیتزا
  • گریل تخت یا روغنی
  • گریل ذغالی
  • گریل ترکیبی
  • فر کانوکشن
  • پاستاپز 
  • فر کباب ترکی
  • دیگ چلوپز صنعتی
  • دیگ خورشت پز صنعتی
  • گاز رومیزی 

 

تجهیزات پخت مورد نیاز راه اندازی رستوران و کترینگ

تا اینجای کار از کلیات تجهیزات پخت نام بردیم اما اگر بخواهیم برای راه اندازی رستوران یا کترینگ، تجهیزات آشپزخانه صنعتی برای قسمت پخت غذا تجهیزاتی خریداری کنیم باید چی بخریم؟

نکته: این تجهیزات با توجه به فضا و بودجه می تواند متفاوت باشد.

 

اجاق گاز ( پایه دار، رو میزی  یا دارای فر)

اجاق گاز های صنعتی یا اجاق گاز های رستورانی اغلب با گاز شهری کار می کنند. همچنین به دلیل استفاده مکرر از این تجهیزات باید از مقاومت بالایی برخوردار باشند و با توجه به نیاز و تعداد غذایی که در روز با حجم زیاد پخته می شود شعله های آن ها می تواند متفاوت باشد.

این تجهیزات جزء تجهیزات پخت آشپزخانه‌های صنعتی قرار دارند و دارای انواع مختلفی هستند که شامل اجاق پلوپز، اجاق فردار، اجاق بن ماری، اجاق پاستاپز و غیره می‌شوند. این اجاق‌ها، همانند سایر تجهیزات آشپزخانه صنعتی، از جنس استیل ساخته می‌شوند. انتخاب استفاده از استیل به دلیل مقاومت بالا در برابر رطوبت و ضربه صورت می‌گیرد، که این ویژگی باعث می‌شود تا شکل ظاهری و عملکرد این تجهیزات به راحتی در طول زمان فرسایش نکند.

این مقاومت یکی از مزایای اجاق‌های صنعتی است، همچنین، جنس استیل بدنه این اجاق‌ها باعث آسانی در فرآیند تمیزکاری و نظافت پس از اتمام فرایند پخت و پز می‌شود. لازم به ذکر است که هر یک از اجاق‌های صنعتی موجود در بازار، مشخصات فنی منحصر به فردی دارند.

 

 

 

اجاق گاز پلوپز زمینی

از آنجایی که پخت و پز غذا در حجم زیاد بر روی اجاق گازهای خانگی امکان پذیر نمی‌باشد، بهترین گزینه در این شرایط استفاده از اجاق پلوپز زمینی می‌باشد.

یکی از مدل‌ های شناخته شده در زمینه اجاق گاز صنعتی، اجاق پلوپز زمینی است که به عنوان یکی از قدیمی‌ترین و در عین حال کاربردی‌ترین تجهیزات در آشپزخانه‌های بزرگ صنعتی مانند رستوران‌ها، هتل‌ها، دانشگاه‌ها، مساجد و هیات‌های مذهبی شناخته می‌شود.

این مدل نه تنها در محیط‌ های صنعتی بلکه در منازل نیز کاربرد دارد. از اجاق پلوپز زمینی برای قرار دادن دیگ‌ ها و ظروف بزرگی که امکان قرار گرفتن آنها روی اجاق گاز صنعتی وجود ندارد، استفاده می‌شود. این اجاق امکان پخت انواع غذاهایی از جمله خورشت، آش، سوپ، برنج و سایر غذاها را در حجم زیاد فراهم می‌کند.

انواع اجاق گاز پلو پز صنعتی زمینی
  • اجاق گاز پلوپز استیل
  • اجاق گاز گاز پلو پز پروفیل
  • اجاق گاز زمینی کوره دار (کوره آهنی – کوره چدنی)

 

هود صنعتی تمام استیل

هود صنعتی استیل با توجه به تجهیزات آشپزخانه صنعتی برای خط پخت ساخته و تولید می شود. از اهمیت های هود صنعتی استیل می توان مکیدن هوای دارای روغن و چرب، رطوبت ناشی از پخت غذا، حذف آلودگی مازاد محیط و مکش هوای گرم آشپزخانه.

از انواع هود صنعتی می توان از هود صنعتی دو جداره هم نام برد که از طرفی مکنده و از طرف دیگر دمنده است که یک سیکل گردش هوا را ایجاد می کند.

هود صنعتی باکسی مرکزی | مشاوره راه اندازی رستوران | تجهیزات خط پخت رستوران
هود صنعتی باکسی مرکزی | مشاوره راه اندازی رستوران

 

اگزاست فن

اگزاست فن یا هواکش ازجمله تاسیسات سیکل گردش هوا است که بوسیله القای نیروی گریز از مرکز توسط اگزاست فن و نوع طراحی فن موجب اگزاست هوا می‌گردد.

همچنین انواع اگزاست فن شامل سانتریفیوژ، آکسیال، رادیال، پشت بامی، سقفی و قارچی است. هدف از بکارگیری اگزاست فن خروج گرما، چربی، حذف آلودگی مازاد محیط است. در گذشته اغلب فن ها به صورت دمنده، هوای تازه  تمیز را وارد محیط بسته می‌کرد. سپس هوای ساکن موجود در فضا توسط روزنه و دریچه‌های تعبیه شده خارج می‌شد.

 

 

گرمخانه غذا (گازی یا برقی)

گرمخانه های موجود در بازار معمولا به صورت گازی یا برقی که همه آن ها دارای ترموتر و ترموستات هستند. این تجهیزات برای برای گرم نگه داشتن غذا بکار می روند که بیشتر در اماکنی که سلف سرویس دارند مثل کارخانه ها، تالار ها و… به کار می رود.

 

 

فر صنعتی ( تابشی، ریلی، صندوقی)

یکی از تجهیزات پختی که معمولا در اکثر رستوران ها و فست فود ها به کار می رود فر صنعتی است. فر های صنعتی انواع مختلفی دارند که با توجه به فضا یا نوع پخت می توان از فر های تابشی، ریلی و یا صندوقی نام برد.

 

 

 

بخار پز صنعتی (سوپر هیت)

دستگاه فر بخار پز صنعتی (سوپر هیت) که به عنوان گرمخانه ایستاده مرطوب نیز شناخته می‌شود، یکی از مهمترین تجهیزات مورد استفاده در صنعت کترینگ، بیمارستان‌ ها و هتل‌ ها محسوب می‌شود. حجم بالای غذاها و نیاز به حفظ حرارت آنها برای مدت زمان طولانی، این دستگاه را به یک ابزار ضروری برای رستوران‌ های صنعتی تبدیل کرده است که در آنها مواد غذایی برای مدت زمان طولانی نگهداری می‌شود.

 

فر بخار پز سوپر هیت | تجهیزات خط پخت رستوران
فر بخار پز سوپر هیت

 

علاوه بر این، با استفاده از این دستگاه می‌توان سرعت دم‌کردن برنج را بهبود بخشید. در طبقات مختلف فر بخار پز، انواع مختلفی از غذاها قرار می‌گیرند، که این امر باعث افزایش سرعت پخت و بهره‌وری دستگاه می‌شود.

 

 

 

 

گریل ( تخت، ذغالی یا ترکیبی)

گریل صنعتی یکی از تجهیزات پخت بسیار محبوب در صنایع فست فود، رستوران‌های بین‌المللی و کافه‌ها است.

این دستگاه به دو نوع روغنی و ذغالی تولید می‌شود و برای پخت غذاهایی مانند استیک، فیله مرغ، سوسیس و برخی از غذاهای دیگر در فست فودها به کار می‌رود.

 

گریل زغالی فست فود | تولید و فروش | تجهیزات خط پخت رستوران
گریل زغالی فست فود | تولید و فروش

 

روش عملکرد گریل به گونه‌ای است که با ایجاد یک حرارت یکنواخت بر روی تمامی سطوح آن و جلوگیری از انتقال طعم‌ها، امکان آماده‌سازی چند سفارش مختلف به صورت همزمان روی آن وجود دارد، که به راحتی می‌توان آنها را به مشتریان تحویل داد.

 

 

 

تابه گردان یا سرخ کن صنعتی

تابه گردان صنعتی یا پاتیل سرخ‌کن صنعتی، از اندازه‌های بزرگتر نسبت به تابه‌های خانگی برخوردار است و برای انجام فعالیت‌هایی همچون پخت و پز، سرخ‌کردن با ابعاد بزرگ و حجم‌های زیاد به کار می‌رود.

<yoastmark class=

این پاتیل سرخ‌کن، با وان بزرگی که دارد، به آشپز این امکان را می‌دهد که مقدار زیادی از مواد مانند مرغ و ماهی را در آن سرخ‌کند.

پاستاپز

دستگاه پاستاپز یکی از تجهیزات آشپزخانه صنعتی است که قابلیت اجرای عملیات پخت و آبکشی پاستا با تجهیزات خط پخت رستوران را با سرعت بالا فراهم می‌کند و از انرژی گاز یا برق برخوردار است. این دستگاه در مدت زمان کوتاهی مراحل جوش آوردن آب، پخت پاستا، و آبکشی آن را با حداکثر سرعت ممکن انجام می‌دهد. معمولاً در رستوران‌های ایتالیایی، چینی و فست فودها به عنوان یک ابزار صنعتی برای طبخ انواع پاستا، ماکارونی، و نودل مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پاستا پز مبله گازی 6 سبد
پاستا پز مبله گازی 6 سبد

 

استفاده از تجهیزاتی مانند پاستاپز، سرعت طبخ پاستا را افزایش می‌دهد و یک روش ایمن و ساده برای تهیه پاستاها فراهم می‌سازد. اغلب پاستاپزهای صنعتی برای تأمین انرژی از گاز شهری استفاده می‌کنند، اما برخی از مدل‌ها از انرژی برق نیز بهره می‌برند که به آنها پاستاپز صنعتی برقی معروف است. با این حال، به دلیل مصرف بالای برق، استفاده از پاستاپزهای گازی برای آشپزخانه‌های صنعتی توصیه می‌شود.

 

 

دیگ چلوپز صنعتی

از دیگ پلوپز صنعتی برای پخت انواع برنج در مقدارهای بسیار زیاد استفاده می شود. این دیگ ها در شکل ها و سایزهای مختلفی وجود دارند و شرکت های زیادی آنها را تولید می کنند. امروزه دیگ ها و پلوپز های صنعتی یکی از پرکاربرد ترین و پر استفاده ترین تجهیزات آشپزخانه های بزرگ و صنعتی می باشند که طرفداران و مشتریان زیادی نیز دارند.

 

ویژگی های دیگ چلوپز صنعتی | تجهیزات آشپزخانه
ویژگی های دیگ چلوپز صنعتی

شما با استفاده از دیگ پلوپز صنعتی می توانید در مصرف انرژی، وقت، مواد مصرفی، هزینه های جانبی و نیروی انسانی خود صرفه جویی کنید. همچنین با استفاده از این دیگ های صنعتی زمان پخت برنج کاهش می یابد و راندمان و بازدهی کار شما افزایش پیدا می کند. برنج پخته شده با این دیگ ها بسیار باکیفیت، سالم و بهداشتی نیز می باشد.

 

 

 

دیگ خورشت پز صنعتی

دیگ خورشت پز صنعتی یکی از تجهیزات خط پخت رستوران بسیار پرکاربرد در آشپزخانه های صنعتی و رستورانها محسوب میشود. همانطور که از اسم محصول مشخص است از آن برای پخت انواع خورشت و خوراک استفاده میشود.

در گذشته برای تجهیزات خط پخت رستوران و طبخ انواع خورشت و سوپ و … از دیگ های آلومینیومی استفاده میشد. در این دیگ ها دمای بالای منتقل شده از شعله به غذا باعث از بین رفتن مواد مغذی موجود در خورشت و آش و سوپ می گردید. با پیشرفت صنایع و بهره گرفتن از مزایای استیل از جمله استحکام و زیبایی  آن باعث شده تا برای پخت خورشت و بقیه غذاهای آبکی از دیگ های خورشت پز استیل استفاده شود.

دیگ خورشت پز صنعتی | تجهیزات آشپزخانه صنعتی | تجهیزات آشپزخانه

دیگ های خورشت پز صنعتی امروز باعث میشود تا هم خیلی غذا زودتر طبخ شود و هم در میزان انرژی مصرف شده صرفه جویی به عمل آید و هم نحوه پخت آن بسیار آسان گردد.

 

سرخ کن سیب زمینی صنعتی

دستگاه سرخ کن صنعتی (industrial fryer) بهترین وسیله برای سرخ کردن انواع سیب زمینی و هات داگ میباشد.مناسب برای قرار گیری در فست فود ها و رستوران ها میباشد. سرخ کردن انواع سیب زمینی,هات داگ,قارچ و مرغ سوخاری,سوسیس و غیره میباشد. دارای مدل های ایستاده دو سبد و رومیزی میباشد.در مدل صنعتی مبله ایستاده این دستگاه حرارات به صورت غیر مستقیم میباشد.این امر باعث این میشود که روغن داخل دستگاه دیرتر بسوزد و ماندگاری بالاتری را داشته باشد.

سرخ کن دین ساتراپ پیشگام تجهیز

 

لیست تجهیزات فست فود شامل :

  1. قفسه بندی محصولات فست فود
  2. یخچال و فریزر برای نگهداری فست فود
  3. سرخ کن صنعتی برای فست فود
  4. دستگاه مرغ بریان
  5. ظروف پخت پیتزا
  6. خمیر پهن کن پیتزا
  7. تاپینگ پیتزا و ساندویچ
  8. تاپینگ پیتزا رومیزی
  9. هات داگ پز
  10. دستگاه پخت کباب ترکی
  11. توستر نان همبرگر
  12. همبرگرزن
  13. پمپ سس
  14. خمیر پهن کن پیتزا
  15. سس زن مرغ سوخاری
  16. چاقوی برش کباب ترکی

لیست تجهیزات فست فود از اقلام مهم و ضروری در رستوران می باشد که قفسه بندی محصولات فست فود یکی از این تجهیزات است که هنگام راه اندازی رستوران فست فود، به راحتی می توان درگیر تمام ویژگی‌های یک رستوران تجاری شد.

 

 

سوالات متداول در مورد تجهیزات آشپزخانه صنعتی

1. برای راه اندازی رستوران چه تجهیزاتی نیاز داریم؟

برای راه اندازی رستوران به تجهیزاتی در 5 بخش اصلی نیاز داریم:

  • تجهیزات آماده سازی
  • تجهیزات سرمایشی و برودتی
  • تجهیزات صنعتی پخت غذا
  • تجهیزات شستشو
  • تجهیزات انبار

2. لیست کامل تجهیزات پخت غذا را نام ببرید.

لیست کامل تجهیزات پخت غذا شامل موارد زیر است:

  • اجاق گاز
  • هود صنعتی
  • اگزاست فن
  • گرمخانه غذا
  • فر صنعتی
  • بخار پز صنعتی
  • گریل
  • تابه گردان یا سرخ کن صنعتی
  • پاستاپز
  • دیگ چلوپز صنعتی
  • دیگ خورشت پز صنعتی
  • سرخ کن سیب زمینی صنعتی

3. اجاق گاز صنعتی چه انواعی دارد؟

اجاق گاز صنعتی در انواع مختلفی از جمله:

  • اجاق گاز پایه دار
  • اجاق گاز رومیزی
  • اجاق گاز فردار
  • اجاق پلوپز
  • اجاق بن ماری
  • اجاق پاستاپز

4. هود صنعتی چه کاربردی دارد؟

هود صنعتی برای مکیدن هوای دارای روغن و چرب، رطوبت ناشی از پخت غذا، حذف آلودگی مازاد محیط و مکش هوای گرم آشپزخانه استفاده می‌شود.

 

5. انواع فر صنعتی چیست؟

  • فر تابشی
  • فر ریلی
  • فر صندوقی

6. گریل صنعتی چه کاربردی دارد؟

گریل صنعتی برای پخت غذاهایی مانند استیک، فیله مرغ، سوسیس و برخی از غذاهای دیگر در فست فودها به کار می‌رود.

7. تابه گردان یا سرخ کن صنعتی چه کاربردی دارد؟

تابه گردان یا سرخ کن صنعتی برای سرخ‌کردن با ابعاد بزرگ و حجم‌های زیاد به کار می‌رود.

8. پاستاپز چیست؟

پاستاپز دستگاهی برای پخت و آبکشی پاستا با تجهیزات خط پخت رستوران است.

 

9. دیگ چلوپز صنعتی چه کاربردی دارد؟

دیگ چلوپز صنعتی برای پخت انواع برنج در مقدارهای بسیار زیاد استفاده می‌شود.

 

10. دیگ خورشت پز صنعتی چه کاربردی دارد؟

دیگ خورشت پز صنعتی برای پخت انواع خورشت و خوراک استفاده می‌شود.

 

 

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بدید.

از ۱ تا ۵ امتیاز بدید. / 5. تعداد آرا:

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

منبع
منبع

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
error: Content is protected !!