فهرست
- ۱ معرفی تجهیزات آماده سازی
- ۲ مزایای تجهیزات آماده سازی رستوران
- ۳ تجهیزات آماده سازی رستوران
- ۳.۱ میز کار استیل
- ۳.۲ اره استخوان بر
- ۳.۳ انواع ترولی
- ۳.۴ خلال کن یا اسلایسر صنعتی
- ۳.۵ چرخ گوشت صنعتی
- ۳.۶ دستگاه گوشت ریش کن
- ۳.۷ کالباس بر صنعتی
- ۳.۸ دستگاه شست و شوی سبزی
- ۳.۹ پوره کن پیاز
- ۳.۱۰ دستگاه خمیر گیر صنعتی
- ۳.۱۱ پاتیل خیساندن برنج
- ۳.۱۲ دستگاه همبرگر زن صنعتی
- ۳.۱۳ میز بردینگ
- ۳.۱۴ دستگاه مرینیتور
- ۳.۱۵ میز کار مخصوص برنج پاک کنی
- ۳.۱۶ دستگاه خمیر پهن کن صنعتی
معرفی تجهیزات آماده سازی
تجهیزات آشپزخانه صنعتی به چند بخش اصلی تقسیم می شود، که یکی از این دسته بندی تجهیزات آماده سازی است. اما به صورت کلی این تجهیزات برای فست فود و رستوران با هم متفاوت هستند. که ما برای شما لیست تجهیزات آماده سازی آماده کردیم و میتوانید مطالعه کنید.
برای راه اندازی رستوران و راه اندازی فست فود بسیار است که تجهیزاتی که تهیه می کنید باکیفیت باشد، چرا که هرچه تجهیزات آماده سازی غذای رستوران تکمیل تر باشد پخت و پز سریع تر و با کیفیت مطلوب تری انجام خواهد گرفت.
این نکته حائز اهمیت است که برای خرید تجهیزات آشپزخانه صنعتی شما قطعا نیاز به مشاوره ۰ تا ۱۰۰ دارید! اما نگران نباشید کارشناسان فروش شرکت ساتراپ پیشگام تجهیز از خرید تا راه اندازی رستوران، کنار شما خواهند بود.
برای راهاندازی یک آشپزخانه رستوران، به تجهیزات متنوعی نیاز دارید. در این بخش، لیست تجهیزات مورد نیاز آشپزخانه رستوران را ارائه میدهیم:
تجهیزات پخت و پز |
|
تجهیزات نگهداری و ذخیرهسازی |
|
تجهیزات آمادهسازی مواد غذایی |
|
سیستم تهویه مطبوع |
|
امکانات بهداشتی |
|
امکانات ایمنی |
|
تجهیزات شستشو و نظافت |
|
مزایای تجهیزات آماده سازی رستوران
تجهیزات آماده سازی، اساسیترین و ضروریترین وسایل آشپزخانه صنعتی و هر رستوران تازه راه اندازی شده است.
مزایای استفاده از این تجهیزات عبارتند از:
- کیفیت غذای رستوران افرایش می یابد.
- نیاز به نیروی انسانی زیاد کاهش پیدا می کند.
- ظاهر و زیبایی فضای آشپزخانه بهتر و دو چندان می شود.
- بهداشت آشپزخانه ارتقا می یابد.
- هدر رفتن مواد اولیه و مصرف انرژی به صورت چشمگیری کاهش می یابد.
- پخت و پز حرفه ای تر و سریع تر می شود.
- ارزش غذایی مواد غذایی حفظ می گردد.
تجهیزات آماده سازی رستوران
اگر به دنبال راه اندازی یک رستوران هستید، یکی از تصمیمات حیاتی که باید بگیرید، انتخاب نحوه تجهیز آشپزخانه است و تجهیزات آمادهسازی و پختی که برای آشپزخانه نیاز دارید.
آشپزخانه به عنوان قلب رستوران عمل میکند و منوی شما را به وجود میآورد. بنابراین، انتخاب تجهیزات آشپزخانه صنعتی با کیفیت بالا ضروری است.
- میز کار استیل
- اره استخوان بر
- انواع ترولی
- پوست کن
- خلال کن یا اسلایسر صنعتی (ترجیها RG400)
- چرخ گوشت صنعتی
- دستگاه گوشت ریش کن
- میکسر گوشت و جوجه
- کالباس بر
- تخته کار
- پوره کن پیاز
- ترازو و یا باسکول
- وان و سینک ظرفشویی
- سبزی خرد کن
- دستگاه شست و شوی سبزی
- آبگیر سبزی یا سبزی خشک کن
- انواع چاقو
- دستگاه آبگیری گوجه
- خمیر گیر صنعتی
- خمیر پهن کن
- میز دورچین
- میز کباب کشی
- میز خمیر و وردنه
- میز سالاد بار
- بن ماری
- تجهیزات نظافتی
- پاتیل خیساندن برنج
- دستگاه همبرگر زن صنعتی
- میز بردینگ
- مرینیتور
- میکسر غذاساز و یا بلندر
- پمپ سس / پمپ پنیر
- سوسیس پرکن
- میز پیشخوان کبابی
- یخچال صنعتی
- فریزر صنعتی
- یخساز۵۰ کیلویی
- میز برنج پاکنی
- چیلیک سیخ کباب
- ترولی آبچکان
- قفسه ظروف بزرگ
- کابینت دیواری
- قفسه پروفیلی انبار
- چلیک حبوبات استیل
میز کار استیل
میز کار در رستورانها از جنس استیل استفاده میشود. استیل به دلیل مقاومت بالا در برابر رطوبت و همچنین عدم زنگ زدگی، گزینه ایده آلی برای میزکار های آشپزخانه است. استفاده از میز کار استیل نه تنها از شکاف ها و درزهای غیر بهداشتی جلوگیری میکند، بلکه نیاز به تعویض مکرر به دلیل خصوصیات مطلوب این جنس را کاهش میدهد.
اره استخوان بر
اره استخوان بر دستگاهی مدرن و اتوماتیک است و یکی از تجهیزات آماده سازی غذا در آشپزخانه های صنعتی می باشد که با چرخش دورانی تیغه بر روی گوشت ها، برش های یکسان و هم اندازه ای را با دقت و سرعت بالا ایجاد می کند. این دستگاه در آشپزخانه های صنعتی، کشتارگاه، هتل و شرکت های بسته بندی استفاده می شود.
انواع اره های استخوان بر
- اره استخوان بر رومیزی
- اره استخوان بر پایه دار
انواع ترولی
برای انتقال غذا، مواد اولیه و وسایل در رستوران ها، هتل ها، بیمارستان ها و… ، از ابزاری به نام ترولی یا چرخ دستی استفاده میشود.
ترولی به دلیل طراحی سبک و وزن مناسب و همچنین دارا بودن چهار چرخ روان، به راحتی اجازه حرکت سریع ابزارها را برای کاربر ممکن میسازد. ترولی باعث افزایش سرعت و سهولت در انجام کارهای نظافتی و جابجایی وسایل میشود.
خلال کن یا اسلایسر صنعتی
دستگاه خلال کن یا اسلایسر صنعتی از جمله دستگاه های خرد کن پیشرفته می باشد که با استفاده از انرژی الکتریکی کار می کند. از دستگاه اسلایسر صنعتی برای قطعه قطعه کردن میوه ها جهت تولید کمپوت و مربا، سبزیجات، صیفی جات، ورقه های چیپس، تولید میوه خشک، خرد کردن گوشت و تولید رب گوجه فرنگی در خط تولید مواد غذایی استفاده می شود.
چرخ گوشت صنعتی
یکی از مهم ترین ابزار ها و لوازم بسیار کاربردی برای تجهیزات آشپزخانه صنعتی، چرخ گوشت صنعتی می باشد به منظور چرخ کردن انواع گوشت در قصابی ها، پروتئینی ها، غذاخوری ها، هتل ها، رستوران ها، کترینگهای بزرگ و کوچک، فست فودها و … مورد استفاده قرار می گیرد.
دستگاه گوشت ریش کن
دستگاه ریش کن یکی از وسایل مهم و کاربردی در تجهیزات آشپزخانه صنعتی است. این دستگاه، گوشت را برای استفاده در پخت حلیم، آش، پیتزا رست بیف و ساندویچ گوشت آماده میکند. ریش کردن گوشت به صورت دستی نه تنها زمانبر و غیر بهداشتی است بلکه برای رشته کردن یک کیلو گوشت، حدود یک ساعت زمان میبرد. این دستگاه تجهیزات آشپزخانه صنعتی گوشت را بدون نیاز به دخالت دست انجام داده و با ظرفیت ۳۰ کیلوگرم در ساعت این عمل را انجام میدهد.
بدنه این دستگاه به طور کامل از جنس استیل ساخته شده و تیغه آن از ترکیب پلی اتیلن و استیل ۳۰۴ با طراحی منحصر به فرد در تجهیزات آشپزخانه صنعتی استفاده میشود. این تیغه به ویژه برای جدا کردن لایههای گوشت از یکدیگر طراحی شده است. دستگاه ریش کن به منظور پردازش گوشت سفید و قرمز استفاده میشود و به ویژه در مورد گوشت قرمز، دارای کارایی بیشتری است.
کالباس بر صنعتی
برای تهیه انواع ساندویچ، استفاده از دستگاه صنعتی برش کالباس ضروری است، که به راحتی و با دقت مورد نظر، کالباس و ژامبون را برش دهد. دستگاه کالباس بر صنعتی، یکی از تجهیزات اساسی در فست فودها و فروشگاههاست که برای برش انواع کالباس و ژامبون به کار میرود. یک کالباس بر مناسب، دستگاهی است که کالباس را بدون فشرده شدن و با دقت، در اندازه یکسان برش میدهد، کاری که با استفاده از چاقو امکانپذیر نیست. این دستگاهها امکان تنظیم ضخامت برش کالباس را به سادگی فراهم کرده و آن را به صورت تکهتکه کند. استفاده از این دستگاهها باعث سهولت در کار، افزایش سرعت آمادهسازی و ایجاد رضایت بیشتر در مشتریان میشود.
دستگاه شست و شوی سبزی
دستگاه شستشوی سبزیجات یک تجهیزات حیاتی برای رستوران هاست که به بهبود فرآیند شستشو و آماده سازی سبزیجات برای استفاده در غذاها کمک میکند. این دستگاه با اتصال به آب و ارائه فشار مناسب، سبزیجات را به صورت دقیق و بهداشتی شستشو میدهد. به وسیله این دستگاه، زمان و نیروی انسانی مورد نیاز برای شستشو کاهش مییابد و علاوه بر این، به بهداشت و کیفیت بهتر محصولات نیز کمک میکند. از آنجایی که این دستگاه برای شستشوی سریع و مؤثر سبزیجات طراحی شده است، در ارتقاء بهرهوری و بهداشت کلی رستوران تأثیرگذار است.
پوره کن پیاز
دستگاه پوره کن پیاز، یکی از تجهیزات حیاتی در دسته لوازم رستوران است که برای خرد کردن پیاز به صورت اتوماتیک و بدون دخالت دست طراحی شده است. این دستگاه ابتدا پیاز را توسط تیغههای خود خرد کرده و سپس پیازهای خردشده با استفاده از فشار حاصل از چرخش تیغه از یک صفحه رنده فلزی عبور میکنند. در نهایت، مخلوط پوره پیاز و آب از یکدیگر جدا میشود، به مانند عملکرد آبمیوه گیری.
دستگاه خمیر گیر صنعتی
استفاده از خمیر گیر یا دستگاه میکسر صنعتی برای آمادهسازی خمیرهای مختلف، از جمله خمیر نان تا خمیر مواد غذایی دیگر، در رستوران ها، نانوایی ها، کیترینگ ها، فست فود ها، ساندویچ فروشی ها، پیتزافروشی ها، نانوایی ها، قنادی ها و شیرینیپزی ها، به شکل چشم گیری سرعت کار را افزایش داده و بهبود مهمی در فرآیند آماده سازی مواد غذایی به وجود آورده است.
انواع دستگاه خمیر گیر صنعتی
- ۸ کیلویی
- ۱۰ کیلویی
- ۱۲ کیلویی
- ۱۵ کیلویی
- ۲۰ کیلویی
- ۳۰ کیلویی
- ۴۰ کیلویی
- ۶۰ کیلویی
- ۱۲۰ کیلویی
- ۱۸۰ کیلویی
پاتیل خیساندن برنج
پاتیل خیساندن برنج یکی از مهمترین تجهیزات متحرک و غیر متحرک آماده سازی غذا در آشپزخانه های صنعتی است. این ظروف دارای چرخ هایی در زیر پایه ها، برای حرکت آسان هستند و پاتیل آن نیز به صورت دورانی حول محور می چرخد که کار خالی کردن آب برنج و تخلیه برنج به دیگ را آسان می سازد.
دستگاه همبرگر زن صنعتی
معمولا دستگاه همبرگر زن صنعتی به دو صورت دستی و اتوماتیک طراحی و تولید می شود.
میز بردینگ
میز بردینگ دارای ۲ لگن سفید، دو سطل آب با توری استیل، یک برس، یک لگن استیل و یک لگن سفید در پایین میز است. لگن اول برای آرد اولیه و لگن دوم برای آرد الک استفاده میشود. آرد در یک لگن سفید ریخته و توسط موتور الک الک میشود. برس جدا سازی گلولههای اضافی را انجام میدهد و آرد الک شده در لگن سفید پایینی میز بردینگ ریخته میشود.
سپس مواد مانند قارچ، میگو، ماهی یا مرغ مرینیت شده افزوده و با آرد مخلوط میشود. مخلوط در سطل آب بردینگ ریخته و توری به کمک آب آن را جدا کرده و مجدداً در لگن آرد ریخته و چنگ زده میشود. در نهایت، آرد اضافی از مرغ، ماهی و مواد دیگر جدا شده و سرخ میشود.
میز بردینگ دارای دو کلید سبز و قرمز برای روشن و خاموش کردن است و همچنین دارای سیستم فیلتراسیون برای جداسازی تکههای مرغ و آرد است. آرد تصفیه شده به لگن بزرگ میرود و تکههای اضافی وارد لگن استیل کوچکتر میشود.
در مورد میز بردینگ تک لگن، همان روند با یک لگن اجرا میشود، اما در میز بردینگ دو لگن، یک لگن برای آرد اولیه و لگن دوم برای آرد سوخاری استفاده میشود.
دستگاه مرینیتور
مرینیتکردن یا مزه دهی، روشی است که در صورت اجرای صحیح، کیفیت غذا را به شدت ارتقاء میبخشد. در واقع، مرینیت به روشی اشاره دارد که در آن گوشت و سایر مواد مورد نظر برای افزایش مزه، طی یک فرایند یکنواخت به چرخش درآمده و مزه مطلوب به تمامی قسمتهای غذا منتقل میشود.
بر خلاف دوران گذشته که برای مزه دهی مرغ یا مواد خوراکی دیگر از دستها استفاده میشد، امروزه از دستگاه های مرینیتور استفاده میشود. این دستگاه ها علاوه بر یکنواختی توزیع مواد، بهداشتی نیز هستند و نیازی به استفاده از دستها برای این کار وجود ندارد.
میز کار مخصوص برنج پاک کنی
با استفاده از میز برنجپاککن، دو کارگر به صورت همزمان قادرند مواد اولیه غذاها از جمله برنج، حبوبات، گوشت، مرغ، و ماهی را پاک کنند و ضایعات آنها را به سادگی درون سطل زباله دور بریزند. در هر دو طرف این میز، دو حفره وجود دارد که عمل تخلیه دورریز مواد غذایی از طریق آن انجام میشود. همچنین، در بخش مرکزی نیز یک حفره مستطیلی جهت همین منظور در نظر گرفته شده است.
از آنجا که تمامی قسمتهای این میز از جنس استیل ضدزنگ ساخته شدهاند، شستشوی آن به سهولت امکانپذیر است و به طور کامل بهداشتی است. بنابراین، با تهیه این محصول، مجموعه شما مورد تایید وزارت بهداشت و بازرسین اصناف قرار خواهد گرفت.
دستگاه خمیر پهن کن صنعتی
دستگاه خمیر پهنکن صنعتی یک محصولی است که در صنایع مختلف مانند نانوایی، شیرینیپزی و تولید محصولات آردی استفاده میشود. این دستگاه برای تهیه و گسترش خمیر به صورت پهن و یکنواخت استفاده میشود.
عملکرد اصلی دستگاه خمیر پهن کن صنعتی این است که خمیر را از حالت گلولهای به صورت پهن و صاف تبدیل میکند. خمیر ابتدا به وسیله یک غلطک ورودی به ضخامت مورد نظر فشرده میشود. سپس خمیر به وسیله غلطکهای پهنکننده قرار میگیرد تا به عرض مطلوبی پهن شود. در نهایت، خمیر پهن شده از دستگاه خارج شده و برای مراحل بعدی فرآیند تولید استفاده میشود.