رستوران، فست فود، کافی شاپ

چگونه درآمد رستوران (حاشیه سود) را محاسبه کنیم؟

درآمد رستوران چقدره؟

()

محاسبه درآمد احتمالی یکی از مهمترین وظایف صاحب رستوران است. محاسبه ی درآمد به شما کمک می کند تعیین کنید که آیا استراتژی شما امکان پذیر است یا خیر.

محاسبه درآمد رستوران شما شامل چندین عنصر است، و ما در مورد عناصر مختلفی که برای محاسبه درآمد بالقوه شما استفاده می شود، بحث خواهیم کرد.

درآمد رستوران چقدره؟

درآمد مبلغی است که از فروش آیتم های غذایی و … رستوران خود به دست می آورید و حاشیه سود مقدار پولی است که پس از پرداخت هزینه های عملیاتیِ معمول خود از درآمد باقی می ماند.
درآمدی که از رستوران خود به دست می آورید با حاشیه سود شما که توسط تعدادی از عوامل از جمله ظرفیت شما، تعداد صندلی ها، قیمت منو، موقعیت مکانی، فصلی بودن کسب و کار شما و موارد دیگر تعیین می شود، یکسان نیست.

 

درآمد رستوران چقدره؟
درآمد رستوران چقدره؟

نحوه محاسبه درآمد رستوران

خدمات عالی بخش مهمی از راه اندازی یک رستوران موثر است. در نظر بگیرید که چگونه می توانید خدمات خود را با دادن یک نرم افزار حسابداری رستوران مناسب به کارکنان خود بهبود بخشید.

برای محاسبه درآمد رستوران با بررسی میزان ظرفیت رستوران خود شروع کنید. تعداد کل صندلی های ارائه شده در هر شیفت چقدر است؟ با استفاده از داده های سیستم POS رستوران خود، باید بتوانید تعداد کل فروش خود را برای هر روز بر تعداد مهمانان تقسیم کنید. این به شما بینشی در مورد میزان خرج کردن مشتریان می دهد.

اگر از قبل یک مکان داشته باشید و نیاز به اجاره نباشد، محاسبه درآمد رستوران آسان تر است. برای محاسبه درآمد برای اولین بار، باید داده‌هایی را در مورد میانگین تعداد مشتری روزانه، مقدار پولی که مشتریان به طور کلی خرج می‌کنند و درآمد روزانه‌تان در طول یک ماه را جمع‌آوری کنید.

می توانید از درآمد ماهانه خود برای محاسبه میانگین درآمدی که می توانید در سال از رستوران خود انتظار داشته باشید استفاده کنید.

اگر ماه را 30 روزه فرض کنید
10 روز با 70 مهمان
12 روز با 75 مهمان
8 روز با 60 مهمان

میانگین محاسبه شما این خواهد بود:

(70*10) + (75*12) + (60*8)
700 + 900 + 480 = 2080
2080 / 30 = 69.3

بنابراین میانگین تعداد مهمانان شما در روز حدود 69 نفر است.

درآمد متوسط رستوران چقدر است؟

میانگین درآمد رستوران در انواع رستوران‌ها، اندازه‌ها، مدل‌های خدمات و مکان‌ها، بسیار متفاوت است.

گزارش State of Local Restaurants 2020 می گوید که رستوران های ایالات متحده به طور متوسط روزانه 1350 دلار یا ماهانه 40500 دلار درآمد داشته اند.

اداره یک رستوران موفق نیاز به دانستن درآمد فعلی و بالقوه دارد و به شما کمک می کند تا پیشرفت کنید.

با استفاده از همین محاسبات، ممکن است متوجه شوید که میانگین هزینه هر مهمان رستوران در آمریکا حدود 20 دلار است. به این معنی که میانگین درآمد آن ها برای هر شیفت کاری: 69*20 =1380. این باعث می شود میانگین درآمد هفتگی آن ها 9660 (یا 7×1380)، متوسط درآمد ماهانه حدود 38650 (یا 4×9660 دلار) و میانگین درآمدی که در سال از رستوران می توانند انتظار داشته باشند (38,650*12) حدود 463,680 دلار است.

مقایسه درآمد خود با هزینه های موجود در طرح کسب و کار رستوران شما به تعیین اینکه آیا می توانید یک کسب و کار سودآور را اداره کنید یا خیر کمک می کند.

عوامل اصلی که بر درآمد رستوران تاثیر می گذارد

اگر محاسبه درآمد رستوران به شما نشان می‌دهد که کمتر از آنچه که تصور می کردید درآمد کسب می‌کنید، باید بدانید چه چیزی باعث کاهش درآمد شما شده است.

 

عوامل اصلی که بر درآمد رستوران تاثیر می گذارد
عوامل اصلی که بر درآمد رستوران تاثیر می گذارد

 

 

عوامل مختلفی وجود دارد که می تواند بر درآمد رستوران شما تأثیر بگذارد، از وضعیت اقتصادی گرفته تا آب و هوا و تمایل مردم به بیرون رفتن. حتی محل کسب و کار شما می تواند تفاوت قابل توجهی ایجاد کند. با این حال، سه عامل اصلی وجود دارد که معمولاً اساس اکثر مشکلات فروش را تشکیل می‌دهند:

  • ظرفیت رستوران: تعداد افرادی که به آنها خدمت می کنید
  • مبلغ کل فروش: میانگین مبلغی که مردم در رستوران شما خرج می کنند
  • خدمات: هر چند وقت یک بار میز ها را با مشتریان جدید و بازگشتی پر می کنید

میانگین حاشیه سود ( Profit Margin ) رستوران چقدر است؟

در حالی که هیچ پاسخ یکسانی برای اینکه چرا حاشیه سود رستوران کم است وجود ندارد، گروه منابع رستوران در آمریکا ادعا می کند که حاشیه سود رستوران به طور متوسط بین 2 تا 6 درصد است.

برای محاسبه میانگین حاشیه سود رستوران باید کل هزینه ها را را از درآمد کل کم کنید و سود به دست آمده را بر درآمد کل تقسیم کنید و عدد نهایی را در 100 ضرب کنید

سود ناخالص چیست؟

سود ناخالص یک رستوران با صرفه اقتصادی 70 درصد است.

نحوه محاسبه سود ناخالص

برای محاسبه سود ناخالص رستوران خود، باید هزینه کل کالاهای فروخته شده (COGS) را برای یک دوره زمانی خاص از کل درآمد خود (کل مبلغ فروش غذا، نوشیدنی و فروش کالا) کم کنید.

سود خالص چیست؟

سود خالص شما مقدار باقی مانده از سود ناخالص پس از کسر هزینه های عملیاتی مانند حقوق و دستمزد، اجاره، قبوض آب و برق، هزینه مواد اولیه و هزینه های اجاره تجهیزات است.

نحوه محاسبه سود خالص

برای محاسبه حاشیه سود خالص برای یک دوره زمانی خاص، به اطلاعات زیر نیاز دارید:

  • درآمد فروش
  • سود
  • مخارج
  • ضایعات

برای مثال، فرض کنید ، یک فست فود برگر ، ۱.۲۵ میلیون دلار درآمد، ۵۰،۰۰۰ دلار سود، و ۱.۲ میلیون دلار هزینه در 3 ماه دارد.

سود خالص = (1,250,000 + 50,000) – 1,200,000

سود خالص = 100000

نحوه محاسبه درصد سود خالص

برای محاسبه سود خالص به صورت درصد، لازم است عدد سود خالص را بر درآمد تقسیم کنیم و در صد ضرب کنیم.

چرا حاشیه سود رستوران کم است؟

شاید وقتی از دور به یک رستوران یا تهیه غذا نگاه می‌کنیم این طور فکر کنیم که حاشیه سود بالای 30 درصد دارد. دلیل این امر این است که ما صرفا هزینه مواد اولیه را در ذهن‌مان محاسبه می‌کنیم. رستوران ها معمولاً پس از پرداخت هزینه های سربار بین 2 تا 6 درصد سود خالص دارند.

COGS، نیروی کار و هزینه های سربار بسته به نوع و مکان رستوران می تواند بسیار متفاوت باشد. در مورد میانگین حاشیه سودِ نوع رستوران خود، تحقیق کنید.

به عنوان یک قانون کلی، یک سوم از درآمد یک رستوران به هزینه کالاهای فروخته شده و یک سوم دیگر به هزینه های نیروی کار اختصاص می یابد. درآمد باقی مانده باید هزینه های سربار مانند قبوض آب و برق و اجاره را پوشش دهد.

توزیع هزینه های رستوران:

نحوه توزیع هزینه های رستوران

متوسط حاشیه سود برای یک فست فود حدود 6-9٪ است. دلیلش این است که فست فودی ها به پرسنل کمتری نیاز دارند و از مواد گران قیمت کمتری استفاده می کنند.

چگونه فروش رستوران خود را افزایش دهیم؟

با بررسی چگونگی افزایش حجم فروش رستوران خود می توانید فروش بیشتری را رقم بزنید.برای افزایش حجم فروش می توانید:

  • قیمت منوی خود را بهینه کنید تا هر غذایی که ارائه می کنید به نفع شما باشد.
  • برای فروش بیشتر سودآورترین غذاهای خود، دیزاین منوی خود را به روز کنید.
  • کارکنان خود را آموزش دهید تا فروش را تا حد امکان به حداکثر برسانند (اما بدون به خطر انداختن کیفیت غذا و خدمات).
  • یک برنامه وفاداری ارائه دهید و رستوران خود را در شبکه های اجتماعی تبلیغ کنید.
  • چینش میز های خود را بهبود ببخشید و تعداد صندلی ها را بیشتر کنید.
  • ضایعات مواد غذایی و ردپای محیطی خود را کاهش دهید تا در COGS و صورتحساب های آب و برق صرفه جویی کنید.

در حالی که هیچ راه حل یکسانی برای افزایش حاشیه سود شما وجود ندارد، تکنیک های بالا، روش های آزمایش شده و واقعی برای انجام این کار هستند. سعی کنید آن ها را در رستوران خود به کار ببرید.

مقاله پیشنهادی : برای فست فود چه نوع خمیر گیری لازم است؟

 

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بدید.

از ۱ تا ۵ امتیاز بدید. / 5. تعداد آرا:

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
error: Content is protected !!